Mobotix legt focus op Light + Building 2018 op cybersecurity van videosystemen

Mobotix-Mx_img_CactusConcept_Cyber_1-blue_CMYK

Videobeveiligingssystemen zijn steeds vaker een doelwit voor hackers en cybercriminelen. Om zijn videosystemen tegen dergelijke aanvallen beschermen, heeft Mobotix het Cactus Concept ontwikkeld. Daarnaast lanceert het bedrijf een Cyber Protection Guide, die klanten helpt videobeveiligingsinfrastructuren beter beveiligd te configureren en te beheren.

Zowel Cactus Concept als de Cyber Protection Guide worden door Mobotix op de beurs Light + Building 2018 in Frankfurt gepresenteerd. Het Cactus Concept speelt op Light + Building een centrale rol. Het representeert de holistische benadering van Mobotix voor het beschermen van producten en oplossingen tegen cyberdreigingen. Beursbezoekers kunnen zelf ervaren hoe Cactus Concept oplossingen van Mobotix voor videosurveillance beschermt. Het bedrijf laat op Light + Building tevens zien hoe een goed beveiligde omgeving is op te zetten en welke tools worden meegeleverd om aanvallen tegen te houden.

Cyber Protection Guide

Voor het ontwikkelen van een lange termijn beveiligingsstrategie heeft Mobotix een Cyber Protection Guide met praktische tips samengesteld. Deze gids helpt klanten videobeveiligingsinfrastructuren beter beveiligd te configureren en te beheren. Cybercriminelen en hackers zoeken voortdurend naar de zwakste schakel in elke digitale infrastructuur. Omdat videosurveillancesystemen daar een steeds belangrijker deel van uitmaken, worden die in toenemende mate aangevallen. IT-beheerders kunnen via de tools die Mobotix standaard meelevert en heeft geïntegreerd hun videobeveiligingssystemen op een veilige wijze configureren. De gratis te downloaden Cyber Protection Guide beschrijft alle configuratiestappen van elk onderdeel, zoals de camera's, videomanagementsysteem en NAS-systemen.

Daarnaast toont Mobotix op Light + Building 2018 intelligente branchespecifieke toepassingen op basis van de nieuwste thermische oplossingen en zowel binnen- als buitencamera's. Het gaat hierbij onder andere om de c26, i26, p26 en v26, die de Mx 6MP- productlijn aanvullen. Deze camera's zijn voorzien van een snellere processor en kunnen hierdoor per seconde tweemaal zoveel opnames maken als voorgaande modellen, terwijl dezelfde resolutie wordt gehanteerd. Alle modellen bevatten standaard software voor bewegingsdetectie, waardoor er meer opslagcapaciteit overblijft voor complementaire software-applicaties.

Meer over
Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.