Voldoet u al aan de nieuwe richtlijn voor Cyber Security?

Niet alleen op het gebied van safety gelden normen en richtlijnen om veiligheid te waarborgen. Ook op het gebied van security moet u voldoen om de veiligheid van uw mensen en systemen te garanderen. De nieuwe richtlijn ‘Cyber security voor industriële automatisering en besturingssystemen’ (IEC 62443) moet voorkomen dat bedrijven en componenten insecure zijn.

De nieuwe richtlijn helpt u bij het managen van industriële security binnen uw organisatie. Vaak wordt wet- en regelgeving gezien als een hoofdpijndossier, maar de praktijk wijst uit dat voldoen aan de geldende eisen ervoor zorgt dat u weerbaarder bent voor cyberaanvallen en hackers. Want het is niet de vraag wanneer u gehackt wordt, maar hoe u ermee omgaat.

Wanneer u voldoet aan de IEC 62443 is uw automatiseringsnetwerk zo ingericht dat u inzicht heeft in wanneer er een cyberaanval plaatsvindt. Ook krijgt u inzicht in de werking van verschillende hackingtools. U weet de risico’s te analyseren én u weet uw Cyber Security Management te monitoren en te verbeteren. Na een cyberaanval is het van belang dat u snel ‘herstelt’ en deze recovertijd zo kort mogelijk houdt. Immers productiestilstand betekent oplopende kosten! Denkt u nu: Dan sluit ik mijn netwerk volledig af! Nee! Ook dit is niet de oplossing. Kijk juist naar nieuwe, innovatieve mogelijkheden om uw netwerk zo veilig mogelijk te houden en verkeer van data te bevorderen en te vereenvoudigen zonder dat uw industriële netwerk kwetsbaar is voor aanvallen van buitenaf.

Pilz geeft u graag handvatten en inzicht in de toepassing van de geldende wet- en regelgeving voor Cyber Security. Onze consultants ondersteunen u met hun services op het gebied van cyberveiligheid. Als betrouwbare partner in machineveiligheid en industriële automatisering heeft Pilz een Cyber Security-programma ontwikkeld om cyber veiligheid te waarborgen. Ons Cyber Security-programma bestaat uit producten en diensten die zich enerzijds richten op het menselijke aspect in de vorm van ‘awareness trainingen’ maar anderzijds zich ook richten op de technische en praktische invulling daarvan. Zodat u na een eventuele cyber attack zo snel mogelijk weer operationeel bent. Met services als risk assessments en een recover plan helpen we u de cyberrisico’s te inventariseren en uw hersteltijd, wanneer u toch wordt aangevallen, te minimaliseren. Met de hardware ‘SecurityBridge’ wordt het veiligheidscircuit van uw productielijn beveiligd tegen ongewenste cyberaanvallen.

Pilz ontzorgt u graag. Wij kunnen niet alleen uw netwerk scannen en analyseren op risico’s, maar deze risico’s ook voor u tegengaan en uw organisatie weerbaarder maken. Wilt u eens vrijblijvend de mogelijkheden met ons doorspreken? Neem contact op via info@pilz.nl of bel naar 0347 320477. Kijk voor meer informatie op https://cybersecurity.pilz.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.