MMOX helpt klanten gevoelige data op te sporen via partnership met Terbium Labs

MMOX gaat een partnership aan met de leverancier van beveiligingssoftware Terbium Labs. De Nederlandse security specialist gaat de Matchlight technologie van Terbium Labs in Nederland op de markt brengen en klanten met deze technologie helpen gevoelige data op hun bedrijfsnetwerk te identificeren.

De hoeveelheid data die wordt gestolen neemt in een hoog tempo toe. Zo blijkt uit de recente Breach Level Index van Gemalto dat in de eerste helft van 2017 meer data zijn gestolen dan in geheel 2016. Datalekken zijn vandaag de dag dan ook nauwelijks te voorkomen. Bedrijven kunnen echter wel de schade die een datalek veroorzaakt beperken. Met behulp van de juiste tools kunnen organisaties hun netwerk monitoren op gecompromitteerde of gestolen data, zodat zij direct kunnen ingrijpen om verdere diefstal van data te voorkomen.

Waar staat mijn gevoelige data opgeslagen?

Veel bedrijven hebben echter een enorme hoeveelheid data verzameld, die vaak op meerdere locaties staat opgeslagen. In veel gevallen weten bedrijven niet precies waar hun meest gevoelige data is opgeslagen, wat het een uitdaging maakt deze data goed in de gaten te houden. Terbium Labs helpt klanten meer zicht te krijgen op hun gevoelige data. Het bedrijf levert Matchlight, een technologie die de meest gevoelige data te identificeert en van een unieke vingerafdruk te voorziet. Deze vingerafdruk helpt deze gevoelige data ongezien te identificeren en terug te vinden op de locaties in het internet waar deze data niet thuishoort, bijvoorbeeld op het Darknet. Dit proces vindt geheel automatisch plaats, zonder dat iemand toegang hoeft te krijgen tot deze gevoelige data.

MMOX-TL-Fingerprinting-300x172

De Matchlight technologie voorziet gevoelige data van een unieke vingerafdruk (bron afbeelding: MMOX)

De technologie van Terbium Labs wordt al langer gebruikt in de Verenigde Staten, waar verschillende grote organisaties Matchlight inzetten om gevoelige klantdata, gegevens van werknemers, intellectueel eigendom en zelfs broncodes te beschermen. Verschillende partners van Terbium Labs hebben Matchlight in hun eigen technologie geïntegreerd.

Matchlight helpt te voldoen aan de AVG

MMOX gaat de technologie van Terbium Labs in Nederland via een partnership op de markt brengen. Hiermee spelen MMOX en Terbium Labs in op de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de nieuwe Europese privacywetgeving die vanaf 25 mei 2018 van kracht is. Deze wetgeving vereist dat organisaties meer inzicht hebben in de data die zij verzamelen en de digitale risico's die deze gegevens lopen.

Meer over
Lees ook
De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.