Vectron en Mobotix koppelen beveiligingscamera’s aan kassasystemen

Een Point of Sale systemen van Vectron (bron foto: Mobotix)

Leverancier van kassasystemen Vectron en leverancier van IP-videotechnologie Mobotix bundelen hun krachten. De partijen gaan gezamenlijke oplossingen leveren voor hoge resolutie videobeveiliging in winkels, restaurants en andere verkooppunten. Hierbij worden de beveiligingscamera’s en software van Mobotix gekoppeld aan de kassasystemen van Vectron.

Alleen al in Duitsland verliezen retailers volgens cijfers van EHI Retail Institute jaarlijks bijna €4 miljard door voorraadverschillen. Vectron en Mobotix koppelen de transactiedata van Vectron’s Point of Sale (POS) systemen aan de opnames van Mobotix’s IP-camera’s. Hierbij worden de data van verkooptransacties automatisch verzonden naar een Mobotix-camera als POS-events en op intelligente wijze aan de videobeelden gekoppeld. Deze combinatie vereenvoudigt het achterhalen van de oorzaak van voorraadverschillen. Ook helpt de combinatie winkels, restaurants en andere verkooppunten beter te beveiligen. De videobeelden kunnen daarnaast worden geanalyseerd om de winkel- of restaurantindeling te optimaliseren, met als doel een hogere omzet te realiseren.

MxManagementCenter

Mobotix’s Management Center (MxMC) 1.7 vereenvoudigt het doorzoeken van POS-data, waarbij gebruik kan worden gemaakt van zelf te definiëren criteria. De videobeelden worden versleuteld opgeslagen en kunnen door beheerders op ieder MxMC-systeem via een beveiligde verbinding worden bekeken.

MxManagementCenter maakt het ook mogelijk POS-processen te analyseren naar product, prijs, medewerker en andere criteria. Gebruikers kunnen hierdoor eerder het juist videobeeld bij een bepaalde transactie vinden, wat helpt meningsverschillen over betalingen zo snel mogelijk op te lossen. Daarnaast kan de laatste transactie in de browser van het Vectron POS-systeem worden bekeken, wat een preventief effect oplevert.

Verkoopprocessen en beveiliging optimaliseren

Met een hemisferische Mobotix-camera en MxAnalytics (zoals de Q26), is het mogelijk objecten en mensen te tellen en verplaatsingen te visualiseren in een heatmap. Dat levert retailers relevante informatie over klanten op, zoals de verblijfduur in een winkel, bewegingen in bepaalde richtingen en het betreden van winkelzones. Met behulp van deze waarde informatie kunnen zij onder andere de winkelinrichting en inzet van het personeel optimaliseren.

Mobotix benadrukt aan dat de POS-analyses die de oplossing uitvoert voldoen aan de nieuwe Europese General Data Protection Regulation (GDPR).

Technische specificaties

De nieuwe oplossing is gebaseerd op MxManagementCenter 1.7 (of een latere versie) en compatibel met zowel alle huidige Vectron POS-systemen als Mobotix Mx6-serie camera’s (firmwareversie MX-V5.0.2.14 of hoger). De MxAnalytics tools voor video-analyses worden standaard meegeleverd met de oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.