Hoe brengen andere overheidsorganisaties informatieveiligheid in de praktijk?

CKC

Op 15 maart aanstaande organiseert CKC Seminars het congres Informatieveiligheid in de Overheid. Een congres specifiek gericht op de bewustwording, organisatorische en technische aspecten van informatieveiligheid. Deze dag zit bomvol praktijkcases van gemeenten en andere overheidsorganisaties: hoe brengen zij informatieveiligheid in de praktijk? Wat zijn de uitdagingen en hoe zijn deze opgelost? Welke tips hebben zij voor andere overheidsorganisaties?

Vernieuwende praktijkcases en praktijkgerichte workshops

Tijdens de diverse praktijkcases en workshops besteden we aandacht aan ervaringen van overheidsorganisaties om kennis te delen, en niet-overheidsorganisaties voor juíst een ander perspectief. Zo vertelt de Gemeente Oss over de lessen die geleerd zijn van een gecoördineerd informatieveiligheidsbeleid. Gemeente Stadskanaal laat zien welke verandering plaatsvond na de ENSIA audit. Tijdens een praktijkcase van de Rijksoverheid worden lessons learned gedeeld over cybersecurity in complexe ketens. Hoe je blockchain kunt benutten om aan de eisen van de AVG te voldoen, vertelt het UWV.

Daarnaast gaat u tijdens de workshops aan de slag met het vertalen van de BIG en Privacy Baseline naar de praktijk, en de overwegingen die nodig zijn tot keuze en gebruik van informatieveiligheidssoftware.

Plenair programma

Deze keynote sprekers brengen u o.l.v. dagvoorzitter Bart van der Meij in 1 dag op de hoogte:

  • Jan van Ginkel, Concerndirecteur en Loco-Provinciesecretaris, Provincie Zuid-Holland
  • Frans Backhuijs, Burgemeester van Nieuwegein en voormalig Voorzitter van de VNG Visitatiecommissie Informatieveiligheid
  • Brenno de Winter, Expert en veelgevraagd spreker op het gebied van IT-beveiliging en privacy
  • Bas Haring, Schrijver en Filosoof
  • Nieuwsgierig geworden? Kijk hier voor het volledige programma.

Korting via Infosecurity Magazine

Deelname aan het congres Informatieveiligheid in de Overheid kost € 295,- per persoon. Schrijf in met de code IVO18FW en ontvang € 50,- korting! U betaalt slechts € 245,- excl. BTW (non-profit) i.p.v. € 295,- excl. BTW. Bovendien ontvangt elke 2e persoon van dezelfde organisatie 50% korting (non-profit). Wees er snel bij, er geldt een maximum van 150 deelnemers!

Het congres Informatieveiligheid in de Overheid is een congres voor professionals en bestuurders in de overheid; specifiek gericht op de bewustwording, organisatorische en technische aspecten van informatieveiligheid. Speciaal voor CIO’s, CISO’s, Functionarissen Gegevensbescherming en bestuurders afkomstig uit de overheid (Rijk, lagere overheden, politie, ZBO’s). Het congres zit boordevol met kennis, inspiratie en contacten en vindt plaats in het Spant te Bussum. Voor meer informatie: https://www.informatieveiligheidindeoverheid.nl