Wibu-Systems maakt SDK's voor intelligente apparaten sneller beschikbaar

Ontwikkelaars van intelligente apparaten kunnen voortaan bij Wibu-Systems binnen 24 uur een ontwikkeltoolset (SDK) aanvragen en downloaden voor ieder besturingssysteem en hardware architectuur, zodat zij direct kunnen beginnen met het testen van beveiligde en gelicentieerde applicaties op hun apparaten. Dit nieuwe business model is onderdeel van Wibu-Systems' CodeMeter Embedded 2.1, dat op Embedded World beurs in Neurenberg is geïntroduceerd.

wibu-systems-logo CodeMeter Embedded is een geoptimaliseerde runtime omgeving voor embedded systemen, waarvan de softwareontwikkelaars nu een keuze kunnen maken uit een brede selectie SDK’s. Elk daarvan omvat een statische bibliotheek met softwaredrivers voor elke willekeurige combinatie van een besturingsysteem (Android, Linux, QNX, VxWorks, Windows) en een microprocessor architectuur (ARM, PowerPC, x86). CodeMeter Embedded is beschikbaar in binaire (gecompileerde) vorm. De ontwikkelaars kunnen hun compilers of linkers gebruiken om deze te integreren met hun beschermde applicaties.

Compatibel met beveiligde licentiecontainers

CodeMeter Embedded 2.1 sluit daarnaast aan op alle beveiligde licentiecontainers van Wibu-Systems, inclusief de nieuwste generatie USB sticks zoals CmStick/B en CmStick/BMC, leverbaar met en zonder flash geheugen. Daarnaast kan de nieuwe embedded versie van CodeMeter worden gecombineerd met CmActLicense, de software die de verbinding maakt met de digitale vingerafdruk van het te beschermen systeem. Daartoe behoeven de gebruikers alleen maar de settings aan te passen voor het benaderen van de digitale vingerafdruk en het geheugen waarin de licentiebestanden van hun apparaten zijn opgeslagen.

Andere Wibu-Systems softwaregereedschappen die zijn te gebruiken in combinatie met CodeMeter Embedded 2.1 zijn AxProtector CmE en ExProtector, waarmee bescherming tegen hacken, softwarepraterij, ongeoorloofd gebruik en reverse engineering wordt geboden. Ook zijn alle databasegedreven functies van CodeMeter License Central zoals het aanmaken, distribueren, beheren en bewaken van softwarelicenties ook te activeren bij de embedded variant.

Samenwerking met Wind River

Op Embedded World besteedt Wibu-Systems ook aandacht aan zijn intensieve samenwerking met Wind River, een dochteronderneming van Intel. Wibu-Systems heeft zijn oplossingen voor VxWorks vernieuwd en voorzien van nieuwe functies op het gebied van integriteitsbescherming, het vaststellen van authenticiteit, bescherming van intellectueel eigendom en beveiliging tegen kopiëren, het beheer van certificaten en beheer van licentierechten, alsmede het opslaan van sleutels in de vorm van hardware, software of in de cloud.

Tegelijkertijd versterkt Wibu-Systems de samenwerking met Intel rechtstreeks. CodeMeter heeft met succes de toelatingstest tot de Intel’s SGX architectuur voor de beveiliging van applicatiecode en data doorstaan. Het product komt binnen afzienbare tijd beschikbaar voor Windows, Linux en de cloud. CodeMeter gebruikt de SGX-enclaves om de eigenschappen van de software/hardware binding veilig te bewaren in het geheugen op het moment dat programmacode wordt geactiveerd.