Digitale Stormvloed: kans of bedreiging?

brenno_de_winter_spreker_ckc_seminars

Op 15 maart laat Brenno de Winter tijdens zijn presentatie op het congres Informatieveiligheid in de Overheid niet alleen zien hoe u met het internet kansen kunt creëren, maar ook hoe u zich goed moet voorbereiden op cybercrime en zorgdragen voor de rechten (privacy) van burgers. Hoe gaat u om met de digitale stormvloed, is het een kans of bedreiging voor uw organisatie?

Brenno de Winter is gespecialiseerd in de risico’s van ICT. Hij is daarnaast een specialist op het gebied van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) en privacykwesties. De Winter werkte zelf jarenlang in de automatisering en maakte langzaam maar zeker de overstap naar de journalistiek. Met zijn onderzoeken is hij inmiddels uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van ICT. Hij schrijft onder andere voor Nu.nl en diverse vaktijdschriften. De Winter boekte vooral opzien met zijn onthullingen over de veiligheidslekken in de OV-chipkaart. Verder heeft hij diverse boeken geschreven en is een veel gevraagd expert.

Naast Brenno de Winter zullen ook Bart van der Meij (Management Consultant & Organisatiecoach), Jan van Ginkel (Concerndirecteur en Loco-Provinciesecretaris, Provincie Zuid-Holland), Frans Backhuijs (Burgemeester van Nieuwegein en voormalig Voorzitter van de VNG Visitatiecommissie Informatieveiligheid) en Bas Haring (Schrijver en Filosoof) een bijdrage leveren aan het plenaire programma. Verder zijn er uiteenlopende praktijkcases en workshops van o.a. Rijkswaterstaat Centrale Informatievoorziening (CIV), UWV en gemeenten. Nieuwsgierig naar het overige programma? Houd www.informatieveiligheidindeoverheid.nl in de gaten.

Het congres Informatieveiligheid in de Overheid is een congres voor professionals en bestuurders in de overheid; specifiek gericht op de bewustwording, organisatorische en technische aspecten van informatieveiligheid. Het congres zit boordevol met kennis, inspiratie en contacten en vindt plaats in het Spant te Bussum. Voor meer informatie: www.informatieveiligheidindeoverheid.nl