Van Aa en Hunze tot Zwolle: 2 jaar in gesprek over gemeentelijke informatieveiligheid

Tijdens het congres Informatieveiligheid in de Overheid op 15 maart zal Frans Backhuijs in gaan op de waarnemingen van de commissie. De gesprekken van de commissie vonden plaats met een afvaardiging van de gemeente waarin bestuur en ambtelijke organisatie vertegenwoordigd waren. Verder vertelt hij over de aanbevelingen. Een belangrijk aandachtspunt is om informatieveiligheid niet te zien als alleen onderdeel van bedrijfsvoering. Informatieveiligheid verdient serieuze bestuurlijke aandacht. Tenslotte wordt een doorzicht gegeven naar de komende jaren. 

Frans Backhuijs (1960) is sinds 2011 burgemeester van Nieuwegein. Daarvoor was hij vanaf 2004 ruim zeven jaar burgemeester van Oldenzaal. Zijn bestuurlijk loopbaan begon in 1994 als wethouder van Eindhoven. Na zijn wethouderschap in 2002 heeft hij ruim anderhalf jaar als commercieel manager bij Ballast Nedam gewerkt. Naast zijn burgemeesterschap vervult hij verschillende nevenfuncties. Hij is onder andere vice-voorzitter van de VNG-commissie Dienstverlening en Informatiebeleid en voorzitter van het College voor Dienstverleningszaken van de VNG. Van medio 2015 tot medio 2017 is hij voorzitter geweest van de Visitatiecommissie Informatieveiligheid van de VNG.

Naast dhr. Backhuijs zullen ook Jan van Ginkel (Concerndirecteur en Loco-Provinciesecretaris, Provincie Zuid-Holland) en Bas Haring (Schrijver en Filosoof) een bijdrage leveren aan het plenaire programma. Nieuwsgierig naar het overige programma? Houd www.informatieveiligheidindeoverheid.nl in de gaten.

Het congres Informatieveiligheid in de Overheid is een congres voor professionals en bestuurders in de overheid; specifiek gericht op de bewustwording, organisatorische en technische aspecten van informatieveiligheid. Het congres zit boordevol met kennis, inspiratie en contacten en vindt plaats in het Spant te Bussum. Voor meer informatie: www.informatieveiligheidindeoverheid.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.