Keynote Jan van Ginkel schetst een haalbaar perspectief om effectief om te gaan met informatieveiligheid

Terwijl de vragen naar informatieveiligheid exploderen, lijken de antwoorden juist te imploderen. Het lukt niet zomaar meer om oplossingen aan te dragen, we zullen moeten leren leven met lastige dilemma’s. Proberen ze een beetje hanteerbaar te maken. Zoekend onze weg gaan in het woeste landschap van informatieveiligheid. Als we alles volledig dichtregelen, blijft er dan nog handelingsruimte over? Wat kan een individuele overheidsorganisatie nog in een wereld van hacks door staten? En betekent de tsunami aan informatie niet sowieso dat we in een machinewereld ronddolen zonder het te beseffen? Vragen te over, maar toch gaat Jan van Ginkel proberen een haalbaar perspectief te schetsen hoe effectief om te gaan met informatieveiligheid.

Jan van Ginkel is concerndirecteur en loco-provinciesecretaris bij de Provincie Zuid-Holland, hij is ambtelijk verantwoordelijk voor onder meer informatieveiligheid. Hij heeft een jarenlange ervaring als gemeentesecretaris/algemeen directeur in kleinere en grote gemeenten. Ook was hij actief als lid van de VNG-bestuurscommissie Dienstverlening & Informatiebeleid. Sociale innovatie en dienstverlening staan hoog op zijn persoonlijke en professionele agenda. Jan houdt van disruptie en exponenten. In een ‘connected world’ zoekt hij naar herijking van het omgaan met informatieveiligheid. Jan is een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter.

Het congres Informatieveiligheid in de Overheid is een congres voor professionals en bestuurders in de overheid; specifiek gericht op de bewustwording, organisatorische en technische aspecten van informatieveiligheid. Het congres zit boordevol met kennis, inspiratie en contacten en vindt plaats in het Spant te Bussum. Voor meer informatie: www.informatieveiligheidindeoverheid.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.