The Rent Company en G DATA gaan samenwerking aan voor veiligheid op laptops voor leerlingen

The Rent Company, verhuurder van leerling en docenten devices in het voortgezet en middelbaar onderwijs, en IT-beveiliger G DATA, kondigen een samenwerking aan. Vanaf vandaag kunnen alle klanten van The Rent Company hun Windows en Android-apparaten, voor een zeer aantrekkelijk tarief, met de beveiligingssoftware van G DATA beveiligen tegen online gevaren.

The-Rent-Company-406-x-146_81028w300h150-300x150 Ronald van den Boogaard, oprichter en directeur van The Rent Company was al enige tijd op zoek naar een goede partner voor de beveiliging van zijn Windows devices: "Nederlandse kinderen zijn roekelozer online dan hun leeftijdsgenoten uit andere Europese landen, zo blijkt uit onderzoek van Opinion Matters. We zien dan ook dat veel leerlingen te maken krijgen met ransomware en andere virussen die ernstige schade kunnen aanrichten. Daarnaast kregen wij van ouders van leerlingen ook regelmatig de vraag voor een mogelijkheid tot ouderlijk toezicht. Een goede beveiliging met uitgebreidere functionaliteiten is dan ook erg belangrijk. Omdat G DATA Internet Security altijd goed wordt gewaardeerd bij tests van bijvoorbeeld de Consumentenbond, hebben wij gekozen voor G DATA als vaste IT-beveiligingspartner."

Jihane Abid, Accountmanager bij G DATA zegt over de samenwerking: "The Rent Company maakt digitaal leren voor iedereen mogelijk door het laagdrempelig aanbieden van een full service Easy4u abonnement voor gemak en zekerheid. De leerlingen -en hun ouders- en leerkrachten worden door de Easy4u-formule volledig ontzorgd wanneer er problemen zijn met de apparatuur. Dit gevoel voor service sluit naadloos aan bij de belangrijkste waarden van G DATA van gebruiksgemak en klantvriendelijkheid. Wij denken dan ook dat deze samenwerking heel succesvol zal zijn."

Hoe het werkt

Op de onderwijsinstellingen waarmee The Rent Company een contract heeft, kunnen leerlingen een laptop, chromebook of tablet huren met een mogelijkheid tot overname van de apparatuur aan het einde van de looptijd.  Met het Easy4u abonnement, wordt in geval van storingen of andere problemen, een leenlaptop ter beschikking gesteld aan de leerling, terwijl The Rent Company het apparaat repareert. Om het apparaat te beveiligen tegen virussen en malware kan er additioneel gekozen worden voor een abonnement van G DATA Internet Security dat aansluit bij het huurabonnement van de laptop.

Meer over
Lees ook
Orange Business transformeert IT en lanceert eerste Prisma SASE met SP Interconnect

Orange Business transformeert IT en lanceert eerste Prisma SASE met SP Interconnect

Orange Business Orange Cyberdefense en Palo Alto Networks hebben hun samenwerking verder versterkt met Palo Alto Networks Prisma SASE met Service Provider (SP) Interconnect.

Fortinet breidt Universal SASE uit via strategische samenwerking met Digital Realty

Fortinet breidt Universal SASE uit via strategische samenwerking met Digital Realty

Fortinet maakt bekend dat het een strategische samenwerking is aangegaan met Digital Realty. Dit bedrijf is ’s werelds grootste leverancier van cloud- en carrier-neutrale oplossingen voor datacenters, colocatie en interconnects.

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap om gezamenlijk de cyberbeveiliging van hun klanten te versterken. Dit partnerschap zal real-time zichtbaarheid, risicomanagement, continue dreigingsmonitoring en NIS2-compliance services bieden voor de hele onderneming, inclusief campus, datacenter, externe werknemers, cloud, mobiel, IoT, O1