Informatieveiligheid in de Overheid: bent u klaar voor de toekomst?

Op 15 maart organiseert CKC Seminars het congres Informatieveiligheid in de Overheid in het Spant te Bussum. Dit jaar gaan we in op de vraag hoe we informatieveiligheid toekomstbestendig maken. Welke stappen moeten nu eerst genomen worden? Hoe om te gaan met het spanningsveld tussen regels en ruimte? Bent u klaar voor de AVG? Zijn uw medewerkers doordrongen van het belang en op de hoogte van regels rondom informatieveiligheid? Hoe verhoudt informatieveiligheid zich tot privacy? Op naar een bewuste en veilige overheid!

Plenair programmaDeze keynote sprekers brengen u o.l.v. dagvoorzitter Bart van der Meij in 1 dag op de hoogte:

  • Jan van Ginkel, Concerndirecteur en Loco-Provinciesecretaris, Provincie Zuid-Holland
  • Frans Backhuijs, Burgemeester van Nieuwegein en voormalig Voorzitter van de VNG Visitatiecommissie Informatieveiligheid
  • Brenno de Winter, Expert en veelgevraagd spreker op het gebied van IT-beveiliging en privacy
  • Bas Haring, Schrijver en Filosoof

Vernieuwende praktijkcases en praktijkgerichte workshops

Tijdens de diverse praktijkcases en workshops besteden we aandacht aan ervaringen van overheidsorganisaties om kennis te delen, en niet-overheidsorganisaties voor juíst een ander perspectief. Zo deelt Rijkswaterstaat Centrale Informatievoorziening (CIV) lessons learned over cybersecurity in complexe ketens. Het UWV vertelt hoe zij blockchain benutten om aan doelbinding-eisen van de AVG te voldoen. Daarnaast worden praktijkervaringen van gemeenten (nog nader bekend gemaakt) gedeeld. Praktijkgerichte workshops bespreken o.a. de vertaling van de BIG en de Privacy Baseline naar de praktijk, en de keuze en implementatie van informatiebeveiligingsoftware.

Bekijk het volledige programma en schrijf in via www.informatieveiligheidindeoverheid.nl.

Het congres Informatieveiligheid in de Overheid is een congres voor professionals en bestuurders in de overheid; specifiek gericht op de bewustwording, organisatorische en technische aspecten van informatieveiligheid. Het congres zit boordevol met kennis, inspiratie en contacten en vindt plaats in het Spant te Bussum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.