‘Snelste 100 Gbps+ next generation firewall-appliance binnen de branche’

Fortinet brengt zijn FortiGate 6000F-reeks van next generation firewalls (NGFW’s) op de markt. Het eerste model in deze reeks, de FortiGate 6000F, maakt gebruik van een nieuwe hardware processing architectuur.

Dit maakt het mogelijk om het in de praktijk bewezen prestatievermogen van een Fortinet-chassis naar een appliance met een compacte vormfactor te brengen. Organisaties kunnen daarmee profiteren van geavanceerde beveiliging voor hun exponentieel groeiende dataverkeer.

  • De NGFW’s uit de FortiGate 6000F-reeks zijn zeer geschikt om zakelijke edge-netwerken te beschermen tegen cyberbedreigingen en versleuteld dataverkeer te inspecteren. Hun compacte vormfactor draagt bij aan hoge dichtheid, energie-efficiëntie en een eenvoudige implementatie.
  • De FortiGate 6000F maakt gebruik van de geavanceerde hardwarearchitecuur van Fortinet. Deze combineert discrete multi-CPU verwerkingskaarten om prestatievermogen, veerkracht en capaciteit naar deze appliance met een compacte vormfactor te brengen.
  • De FortiGate 6000F komt met ongekende prestatiekracht en snelheid tegemoet aan de behoefte aan beveiliging van het dataverkeer aan de rand van bedrijfsnetwerken. De NFGW biedt bescherming tegen cyberbedreigingen met brancheleidende functionaliteit voor de inspectie van versleuteld dataverkeer een baanbrekende firewallprestaties.

Multi-cloudnetwerken en versleuteld verkeer vragen om snelle en schaalbare beveiliging

Multi-cloudomgevingen en het toenemende aantal mobiele en IoT-apparaten die toegang zoeken tot bedrijfskritische applicaties dragen bij aan een drastische groei van het versleutelde dataverkeer binnen zakelijke edge-netwerken. Het gebruik van deze technologieën gaat gepaard met een behoefte aan meer bandbreedte, hogere doorvoersnelheden en uitgebreide sessiecapaciteit. Dit zet bedrijven ertoe aan om hun edge-netwerken te moderniseren.

Het uitdijende digitale aanvalsoppervlak en complexe bedreigingslandschap zorgen daarnaast voor een prangende behoefte aan geavanceerde en schaalbare beveiligingsmechanismen die snel kunnen worden toegepast op alle verbonden apparaten. Beveiligingsappliances moeten krachtige prestaties bieden om versleuteld verkeer aan de rand van het bedrijfsnetwerk te beschermen. Daarnaast moeten ze een compacte, ruimtebesparende vormfactor combineren met een moderne interface die het mogelijk maakt om de capaciteit naadloos op te schalen.

De nieuwe generatie van FortiGate-firewalls

De nieuwe F-reeks van Fortinet omvat de FortiGate 6300F en FortiGate 6500F. Deze compacte en krachtig presterende NGFW-appliances kenmerken zich door beheereenvoud en zijn geïntegreerd met de Fortinet Security Fabric.

  • Geavanceerde beveiligingsmogelijkheden en prestaties: De NGFW-appliances uit de 6000F-reeks zijn de snelste binnen de branche. Ze bieden geavanceerde bescherming tegen cyberbedreigingen en krachtige inspectie van het SSL-verkeer en zijn in staat om enorme hoeveelheden data aan de netwerkrand af te handelen.
FortiGate 6300F FortiGate 6500F
Threat Protection 60 Gbps 100 Gbps
SSL Inspection 70 Gbps 130 Gbps
NGFW Throughput 80 Gbps 140 Gbps
Session Capacity 100M 170M
  • Uiterst snelle en flexibele interfaces: De zSFP+ en QSFP28-interfaces met hoge dichtheid bieden ondersteuning voor 10G, 25G, 40G en 100 Gbps. Daarmee brengen ze snelle connectiviteit en extra flexibiliteit naar bedrijven die overstappen op ontwerpen met een hogere dichtheid.
  • Integratie met de Security Fabric: De NFGW’s van FortiGate dienen als de basis voor de Fortinet Security Fabric. Ze maken gebruik van FortiOS, ‘s werelds meest gebruikte besturingssyteem voor netwerkbeveiliging. De Fortinet Security Fabric biedt de uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde beveiliging die nodig is om bescherming te bieden voor het enorme digitale aanvalsoppervlak dat door digitale transformatie ontstaat. 

Een geavanceerde hardwarearchitectuur

Dankzij de geavanceerde hardware-architectuur van Fortinet zijn de nieuwe beveiligingsappliances de eerste binnen de branche die gebruikmaken van compacte interne verwerkingskaarten. Dit zijn miniatuurversies van de blades die normaliter in geavanceerde modulaire beveiligingschassis worden gebruikt. Elke verwerkingskaart combineert verschillende 12-core CPU’s, Security Processing Units (SPU’s), contentprocessors en (CP9) netwerkprocessors (NP6) binnen een discrete unit. De FortiGate 6000F-reeks biedt ruimte voor tien discrete verwerkingskaarten binnen één 3U-appliance.

Dit innovatieve ontwerp combineert de traditionele voordelen van een integrale chassisoplossing, zoals een hoge mate van veerkracht en schaalbare sessies, met de geavanceerde beveiliging en ongekende snelheid van een compacte appliance. De architectuur biedt daarnaast mogelijkheden als hardwarematige load balancing met nieuwe, speciaal ontwikkelde Distribution Processors (DP3) die taken op intelligente wijze toewijzen aan de verschillende discrete verwerkingskaarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.