Mobotix legt focus op cybersecurity voor videosurveillance

Mobotix

Mobotix, specialist in oplossingen voor IP-video, introduceert het 'Mobotix Cactus Concept' om meer focus te leggen op cybersecurity bij het implementeren van videosurveillancesystemen. Doelstelling van dit concept is een integrale aanpak te bieden voor het beschermen van Mobotix-producten tegen elke type cyberaanval. Met een combinatie van advies, opleiding en tools, die klanten en partners helpt optimaal beveiligde videosurveillance- en toegangscontrolesystemen te creëren en te onderhouden.

Bewustzijn verhogen

Als onderdeel van het Cactus Concept implementeert Mobotix een multimediale cybersecuritycampagne om het bewustzijn bij klanten te verhogen hoe belangrijk de beveiliging van netwerkgebaseerde videosystemen is. Maar ook hoe organisaties zichzelf met intelligente oplossingen op een kostenefficiënte wijze beter kunnen beschermen. 'End-to-end' encryptie zonder blinde vlekken is daarvoor noodzakelijk, vanaf de beeldopnamebron via de datakabels en -opslag tot en met het videomanagementsysteem. Net als een cactus waarbij elke tak met doornen is bedekt, moeten alle onderdelen (camera, opslag, kabels, VMS) van Mobotix-oplossingen digitale doornen hebben die ze beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.

Hoogst mogelijke beveiligingsniveau

Mobotix gebruikt de services van SySS, een gerenommeerd onafhankelijk testbedrijf op securitygebied, om het hoogst mogelijk beveiligingsniveau te leveren. Zij onderzoeken en testen alle software en hardware-onderdelen. Andere klanten van SySS zijn onder andere Bunderwehr, CreditPlus Bank AG, Daimler, Deutsche Bank, Festo, Hewlett Packard, Innenministerium/LKA Niedersachsen, SAP, Schaeffer, Schufa, T-Systems en Union Investment. Sebastian Schreiber, CEO van SySS zegt: Mobotix heeft een contract met ons voor het uitvoeren van penetratietesten voor alle technische onderdelen. Onze initiële platformtest van een huidig cameramodel leverde zeer positieve resultaten op en nu gaan we door met een continu testproces."

Interessante aanvalsdoelen

"Moderne oplossingen voor videosurveillance en toegangscontrole helpen mensen, locaties en eigendommen in de hele wereld te beschermen, maar zijn tegelijkertijd interessante aanvalsdoelen voor het infiltreren, overnemen of uitschakelen van vitale systemen", zegt Thomas Lausten CEO van Mobotix. "Nu er als onderdeel van het Internet of Things (IoT) jaarlijks miljarden IP-apparaten bijkomen, moet onze sector laten zien hoe veilige platformen te creëren waarmee het risico op een aanval te verkleinen is. Als technologische marktleider in digitale videosurveillance gelooft Mobotix dat het 'Cactus Concept' bijdraagt aan een betere security van het ontwerp, productie en gebruik van elk apparaat, in combinatie met 'end-to-end' encryptie tijdens het gebruik en beheer. Cybersecurity is bij Mobotix altijd al een focuspunt geweest. De komende tijd gaan wij met onze partners, klanten en overheidsorganisaties de technieken en systemen die onze maatschappij beschermen nog veiliger maken."

Meer over
Lees ook
SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne, een leider op het gebied van AI-security, en Smarttech247, wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, gaan samenwerken

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.