Jiri Tobola wordt CEO van Flowmon Networks

Flowmon Networks, leverancier van monitoring- en securityoplossingen benoemt Jiri Tobola tot nieuwe CEO. In lijn met de toekomstvisie voor Flowmon 2.0 heeft Tobola zich tot doel gesteld de omzet van het bedrijf binnen drie jaar te verdubbelen. Daarvoor gaat hij investeren in wereldwijde groei en nieuwe medewerkers in de Benelux, DACH, Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Europa. Daarnaast is begin januari Cindy Segond von Banchet bij Flowmon Networks gestart als Regional Sales Manager Benelux om het lokale accountteam en partnerkanaal te versterken.

CEO_JiriTobola

Jiri Tobola is door Flowmon Networks benoemd tot CEO

Als mede-oprichter en medewerker van het eerste uur, heeft Tobola al jarenlang vormgegeven aan de visie en marktontwikkeling van Flowmon Networks. Hij is zowel de drijvende kracht achter het uitbouwen van het verkoopkanaal, als technische innovaties binnen het productportfolio. Voor Flowmon werkte Tobola als onderzoeker en ontwikkelaar voor het Czech National Research & Education Network (CESNET). Voormalig CEO Rostislav Vocilka wordt adviseur en lid van de Raad van Toezicht van Flowmon Networks.

Omzetverdubbeling en honderd nieuwe medewerkers

De komende drie jaar wil Tobola de omzet van Flowmon Networks verdubbelen en zo'n honderd nieuwe medewerkers aannemen. Onder andere door de al sterke positie in de Europese markt uit te breiden en zowel de US-markt als vanuit Japan ook de hele Azië-Pacific regio te ontwikkelen. "Onze focus op het bieden van diepgaand inzicht in de netwerkinfrastructuren van providers en bedrijven, cloudtechnologie en operationele IT-analytics, zijn de drijvende krachten voor deze toekomstige groei", zegt Tobola. In 2017 realiseerde het bedrijf een omzetgroei van 25%.

De Benelux is voor Flowmon een groeimarkt. "In 2017 hebben een aantal grote klanten in de financiële sector en telecom in de Benelux voor Flowmon Networks gekozen", zegt Frank Dupker, VP Sales EMEA. "In 2018 gaan wij het aantal resellers uitbreiden en meer focussen op Network Performance Monitoring en DDoS Detection met technologiepartners als F5. Maar ook op Network Behaviour Analysis en Application Performance Monitoring. Verder staan op onze roadmap nog Cloud Monitoring, SCADA en IoT. Vanwege het grote aantal providers en organisaties met kritische infrastructuren, zoals financieel dienstverleners en zorginstellingen, is de Benelux voor Flowmon een belangrijke groeimarkt."

Meer over
Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.