Jiri Tobola wordt CEO van Flowmon Networks

Flowmon Networks, leverancier van monitoring- en securityoplossingen benoemt Jiri Tobola tot nieuwe CEO. In lijn met de toekomstvisie voor Flowmon 2.0 heeft Tobola zich tot doel gesteld de omzet van het bedrijf binnen drie jaar te verdubbelen. Daarvoor gaat hij investeren in wereldwijde groei en nieuwe medewerkers in de Benelux, DACH, Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Europa. Daarnaast is begin januari Cindy Segond von Banchet bij Flowmon Networks gestart als Regional Sales Manager Benelux om het lokale accountteam en partnerkanaal te versterken.

Jiri Tobola is door Flowmon Networks benoemd tot CEO (bron foto: Flowmon Networks)

Jiri Tobola is door Flowmon Networks benoemd tot CEO

Als mede-oprichter en medewerker van het eerste uur, heeft Tobola al jarenlang vormgegeven aan de visie en marktontwikkeling van Flowmon Networks. Hij is zowel de drijvende kracht achter het uitbouwen van het verkoopkanaal, als technische innovaties binnen het productportfolio. Voor Flowmon werkte Tobola als onderzoeker en ontwikkelaar voor het Czech National Research & Education Network (CESNET). Voormalig CEO Rostislav Vocilka wordt adviseur en lid van de Raad van Toezicht van Flowmon Networks.

Omzetverdubbeling en honderd nieuwe medewerkers

De komende drie jaar wil Tobola de omzet van Flowmon Networks verdubbelen en zo’n honderd nieuwe medewerkers aannemen. Onder andere door de al sterke positie in de Europese markt uit te breiden en zowel de US-markt als vanuit Japan ook de hele Azië-Pacific regio te ontwikkelen. “Onze focus op het bieden van diepgaand inzicht in de netwerkinfrastructuren van providers en bedrijven, cloudtechnologie en operationele IT-analytics, zijn de drijvende krachten voor deze toekomstige groei”, zegt Tobola. In 2017 realiseerde het bedrijf een omzetgroei van 25%.

De Benelux is voor Flowmon een groeimarkt. “In 2017 hebben een aantal grote klanten in de financiële sector en telecom in de Benelux voor Flowmon Networks gekozen”, zegt Frank Dupker, VP Sales EMEA. “In 2018 gaan wij het aantal resellers uitbreiden en meer focussen op Network Performance Monitoring en DDoS Detection met technologiepartners als F5. Maar ook op Network Behaviour Analysis en Application Performance Monitoring. Verder staan op onze roadmap nog Cloud Monitoring, SCADA en IoT. Vanwege het grote aantal providers en organisaties met kritische infrastructuren, zoals financieel dienstverleners en zorginstellingen, is de Benelux voor Flowmon een belangrijke groeimarkt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.