Nederlandse banken doelwit van DDoS-aanvallen

Een hacker (bron: FreeImages.com/Gabor Kalman)

Verschillende Nederlandse banken zijn de afgelopen dagen getroffen door Distributed Denial of Service (DDoS)-aanvallen. Het laatste slachtoffer is Rabobank, dat aangeeft maandagochtend doelwit te zijn van een dergelijke aanval. Het is niet bekend wie achter de aanvallen zit.

Rabobank geeft via Twitter aan ‘hinder te ondervinden van DDoS-aanvallen. Rabo Mobielbankieren, Rabo Internetbankieren en IDEAL zijn hierdoor niet bereikbaar.

ABN AMRO

Ook andere banken zijn afgelopen weekend getroffen door DDoS-aanvallen. Zo liet ABN AMRO op Twitter weten dat internetbankieren, mobiel bankieren, de website en iDeal moeilijk bereikbaar waren door een DDoS-aanval. Sinds zondagochtend zijn de diensten van de bank weer goed bereikbaar. Vrijdag werd ABN AMRO ook al getroffen door een storing, die eveneens internetbankieren, mobiel bankieren en IDEAL trof. De oorzaak van deze storing is onbekend.

ING

ING werd zondagavond eveneens getroffen door een DDoS-aanval. Zowel MijnING, Mobiel Bankieren als IDEAL werden door de aanval getroffen en waren niet of slecht bereikbaar. De aanval werd rond middernacht afgeslagen, waarna de diensten weer goed bereikbaar waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.