AWS neemt beveiligingsbedrijf Sqrrl over

IT-beveiliging (bron: Pixabay)

Amazon Web Services (AWS) neemt het beveiligingsbedrijf Sqrrl over. De overname wordt door Mark Terenzoni, CEO van Sqrrl, bevestigd op de website van het bedrijf.

Sqrrl is een bedrijf dat software levert die security analisten helpt geavanceerde dreigingen sneller op te sporen en deze dreigingen te analyseren. Het Threat Hunting Platform van Sqrrl gebruik van big data technologieën, waaronder linkanalyses en machine learning, om ongebruikelijke activiteiten te onderzoeken. Het bedrijf is opgericht door Ely Kahn en Oren Falkowitz. Kahn was eerder actief als directeur cybersecurity bij het security team van het Amerikaanse Witte Huis, terwijl Falkowitz voorheen actief was voor de NSA.

Toenemende focus van AWS op security

AWS zet al langer in op cybersecurity. Zo nam het bedrijf in januari 2017 al Harvest.ai over, dat klanten helpt datalekken, insider threats en misbruik van gestolen inloggegevens op te sporen en stoppen. De technologie van Harvest.ai is door AWS verwerkt in Amazon Macie over, een oplossing waarmee klanten data in de cloud kunnen beschermen.

Financiële details over de overname van Sqrrl zijn niet bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.