Skype test end-to-end encryptie voor gesprekken

Encryptie (bron: FreeImages.com/Michael Faes)

Skype werkt aan end-to-end versleutelde gesprekken, die door het bedrijf Private Conversations worden genoemd. Alle audio, tekstberichten en content worden bij gebruik van Private Conversations volledig versleuteld verstuurd en zijn hierdoor afgeschermd voor kwaadwillenden die erin slagen de communicatie te onderscheppen.

Private Conversations is door Skype beschikbaar gesteld aan Skype Insiders, die voor Skype bètaversies van de software testen. “We weten dat extra bescherming belangrijk is indien u gevoelige informatie over Skype deelt. We zijn dan ook verheugd de preview van end-to-end versleutelde Private Conversations aan te kondigen, die nu beschikbaar is voor Skype Insiders”, schrijft Microsoft Support Engineer Ellen Kilbourne in een blogpost.

Signal Protocol

De nieuwe functionaliteit maakt gebruik van Signal Protocol, een industriestandaard ontwikkeld door Open Whisper Systems. Content die via Private Conversations wordt verstuurd wordt niet alleen versleuteld verzonden, maar ook onzichtbaar gemaakt in zowel het gespreksoverzicht als notificaties van gebruikers. Private Conversations kunnen op één apparaat tegelijk worden gevoerd. Het is mogelijk gesprekken over te zetten naar een ander apparaat, maar kunnen hierbij hun gespreksgeschiedenis niet meenemen. Alle berichten en content zijn gebonden aan het apparaat waarop deze zijn ontvangen en verzonden.

Private Conversations is beschikbaar voor Skype Insiders in Skype versie 8.13.76.8 voor iOS, Android, Linux, Mac en Windows Desktop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.