Prestatieverlies op Windows 7, 8 en Server door lek in Intel CPU’s

Een security update die het kritieke beveiligingslek Spectre in Intel processors dichten heeft in sommige gevallen impact op de prestaties van systemen. Met name gebruikers Windows 7 en Windows 8 met een Intel Haswell CPU of een oudere processor en gebruikers van Windows Server zullen de prestaties van hun systemen merkbaar zien afnemen.

MicrosoftDit schrijft Terry Myerson, Executive Vice President van Microsoft’s Windows and Devices Group, in een blogpost. Het Amerikaanse techbedrijf stelt gebruikers van Windows 10 die over een Intel processor uit 2016 of nieuwer beschikken geen merkbaar prestatieverlies zullen ervaren. Gebruikers van oudere besturingssystemen en oudere processors worden echter wel met merkbare impact op de prestaties geconfronteerd.

Zo meldt Microsoft dat gebruikers van Windows 10 met een Intel Haswell CPU of ouder een merkbaar prestatieverlies zullen ervaren door de security-update voor Spectre. Dit geldt ook voor gebruikers van Windows 7 en 8 met een Intel Haswell CPU of ouder. Het prestatieverlies lijkt het grootst te zijn voor gebruikers van Windows Server. Microsoft spreekt in dit geval van een ‘meer significante impact op de prestaties’, ongeacht de processor waarvoor gebruikers beschikken. Microsoft adviseert gebruikers van Windows Server daarom per Windows Server instance het risico van de kwetsbaarheid goed te evalueren en een afweging te maken tussen security en prestaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.