WPA3 bevat verschillende nieuwe beveiligingsfeatures

wifi-1264065_960_720-pixabay-TymonOziemblewski

De Wi-Fi Alliance maakt details bekend over Wi-Fi Protected Access 3 (WPA3), de opvolger van de WPA2 beveiliging voor wifi-netwerken. Deze nieuwe versie moet in de loop van 2018 worden gelanceerd en bevat verschillende nieuwe features om de beveiliging van wifi-netwerken te verbeteren.

WPA3 bevat vier nieuwe features, waaronder een feature gericht op het beter beschermen van gebruikers die wachtwoorden kiezen die minder complex zijn dan wordt aanbevolen. Daarnaast bevat WPA3 een nieuwe feature die het configureren van wifi-beveiliging op systemen zonder beeldscherm vereenvoudigt, evenals een feature die de privacy van gebruikers op open wifi-netwerken versterkt door gebruik te maken van individueel versleutelde verbindingen.

Beveiligingssuite voor overheden en defensie

Ook wordt in WPA3 een feature genaamd 192-bit security suite geïntroduceerd. Deze beveiligingssuite is gericht op de beveiliging van wifi-netwerken waaraan hogere beveiligingseisen worden gesteld, zoals die van overheden, defensie en industriële bedrijven. Deze feature is afgestemd op de Commercial National Security Algorithm (CNSA) Suite van het Amerikaanse Committee on National Security Systems. Deze suite bevat cryptografische algoritmes die zijn toegespitst op de behoeften van de Amerikaanse overheid.

De Wi-Fi Alliance verwacht dat WPA2 nog langere tijd gebruikt zal worden en kondigt dan ook te blijven inzetten op het versterken van WPA2. "Wifi-beveiligingstechnologieën kunnen decennia in gebruik blijven, wat het van belang maakt deze continu te updaten om zeker te stellen dat zij aan de behoeften van de wifi-industrie voldoen", aldus Joe Hoffman van SAR Insight & Consulting. "Wifi ontwikkelt zich om zijn hoge niveau van veiligheid te blijven bieden naarmate de eisen vanuit de industrie zich ontwikkelen."

Meer over
Lees ook
De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.