Juniper Networks verbetert Software Defined Secure Networks platform

Juniper Networks, leverancier van geautomatiseerde, schaalbare en beveiligde netwerken kondigt uitgebreide verbeteringen in zijn cyberbeveiligingsplatform aan. Deze helpen cybersecurity-teams om tijd te besparen, hun operatonele taken te vereenvoudigen en de hersteltijd te verkorten.

Juniper-300x99 Gerichte aanvallen worden steeds geavanceerder en organisaties worden nu geconfronteerd met cyberbeveiligingsrisico's op verschillende locaties, in verschillende clouds en binnen meerdere functies. De resulterende ‘always on’-aard van cybercrime legt extra druk op de veelal onderbezette beveiligingsteams, die al te kampen hebben met veel handmatige processen en een complex beleid, zoals blijkt uit een recente studie van Juniper Networks en Vanson Bourne. De gevolgen zijn dat het langer duurt voor bedreiging in kaart is gebracht en dat de hersteltijd langer wordt. Automatisering en machine learning kunnen de tijdbesteding aan repetitieve taken verkorten en de menselijke betrokkenheid vergroten. Een meerderheid van de respondenten in een recent onderzoek van Juniper Networks en het Ponemon Institute was van mening dat cyberautomatisering de menselijke betrokkenheid en expertise nooit volledig kan vervangen.

Deze factoren hebben geleid tot een toegenomen behoefte aan eenvoud en snelheid. Om deze zaken aan te pakken, heeft Juniper Networks nieuwe functionaliteiten in zijn cyberbeveiligingsplatform toegevoegd, die operationele taken vereenvoudigen door verbeteringen in policy management, on-premises bescherming tegen malware met analyse van dreigingsgedrag en one-touch mitigatie en handhaving van beveiligingsbeleid binnen diverse omgevingen. Dit verbetert de interactie tussen beveiligingsprofessionals en hun systemen en bespaart ze tijd door automatisering. Tegelijkertijd behouden de security specialisten de menselijke controle.

De onlangs aangekondigde verbeteringen van Juniper in cybersecurity, gecombineerd met automatisering, machine learning en real-time intelligence-functies van het uniforme Software-Defined Secure Networks (SDSN) platform, zullen organisaties helpen zichzelf te beschermen door bedreigingen voor te blijven en de kosten van een beveiligingslek te minimaliseren.

Nieuwsfeiten

  • Junos Space Security Director met geautomatiseerd, agile policy management: de Dynamic Policy Actions-mogelijkheid binnen Security Director vermindert het handmatig uitvoeren van beleidsbeheer met een intention based raamwerk, dat intuïtief mens-naar-machine-interactie faciliteert en het maken van beleid op basis elke voorwaarde die een netwerk stelt, automatiseert. Binnen een traditionele omgeving kan het nemen van herstelmaatregelen in reactie op een aanval dertig uur of langer duren. Met Dynamic Policy Actions kan die tijd worden gereduceerd tot een paar minuten. Daarnaast kan Security Director handhaving afdwingen op basis van metadata, waardoor beveiligingsteams een beleid kunnen ontwerpen dat automatisch wordt doorgevoerd binnen een multicloud-omgeving. Met deze nieuwe functie kan de tijd besteed aan het beheren van alle regels  op de firewall met meer dan 80 procent worden verminderd.

    • Advanced Threat Prevention Appliance van Juniper Networks met one-touch Mitigation: Nieuwe appliance voor on-premises malwaredetectie, die gebruikmaakt van de innovatieve analyse- en hersteltechnologie van Cyphort. Deze vergroot de zichtbaarheid van bedreigingsgedrag, versnelt de reactietijden voor incidenten en versterk de werking Juniper Networks SRX Series Next-Generation Firewalls, evenals firewalls van derden. De Advanced Threat Prevention-appliance is ISCA-gecertificeerd  en ideaal voor organisaties met strikte vereisten op het vlak van gegevenssoevereiniteit. De appliance kan de hersteltijd verkorten van gemiddeld twee uur tot slechts tien minuten.

    • Juniper Networks SRX4600 Next-Generation-firewall: de nieuwe SRX-Series next-generation firewalls zijn geoptimaliseerd om multicloud-omgevingen te beveiligen, hoge prestaties voor snelle verdediging en zijn geïntegreerd met Security Director voor een ‘single pane of glass’-weergave van de beveiligingsomgeving. De SRX4600 heeft een compacte vormfactor voor eenvoudige implementatie en biedt een uitstekende prijs-/prestatieverhouding.