Duitse inlichtingendienst waarschuwt voor Chinese spionnen op LinkedIn

Cyberspionage (bron: FreeImages.com/St. Mattox)

De Duitse inlichtingendienst Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) waarschuwt voor Chinese cyberspionage op social media. 10.000 Duitsers zouden al doelwit geweest zijn van spionnen die met valse profielen contact met hen proberen te leggen.

Dit meldt Reuters. Via valse social media profielen zouden Chinese spionnen proberen persoonlijke informatie te verzamelen over Duitse ambtenaren en politici. In veel gevallen doen de spionnen zich voor als consultants, opleiders en headhunters, meldt de BfV. Met behulp van deze informatie zouden de spionnen Duitsers willen vinden die als spion kunnen worden gerekruteerd door Chinese inlichtingendiensten.

10.000 Duitsers waren al doelwit

“Chinese inlichtingendiensten zijn actief op netwerken als LinkedIn en proberen al langer informatie te extraheren en bronnen voor inlichtingen te vinden”, aldus de BfV. De inlichtingendienst heeft negen maand lang onderzoek gedaan naar de praktijk en geeft aan hierbij ruim 10.000 Duitsers te hebben gevonden die doelwit zijn geweest van de valse social media-profielen.

De Chinese overheid ontkent de aantijgingen. De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Lu Kang noemt de beschuldigingen ongefundeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.