68,5 miljoen euro aan bitcoins gestolen van crypto-mining platform

NiceHash, een online crypto-mining platform, is getroffen door een cyberinbraak. Alle activiteiten op het platform zijn stilgelegd. Vermoedelijk zijn tientallen miljoenen dollar aan bitcoins buitgemaakt.

NiceHashGebruikers kunnen op NiceHash rekenkracht kopen en verkopen om cryptocurrency te minen. In een verklaring op zijn website maakt NiceHash melding van de cyberinbraak. Het platform geeft aan de aard van het incident te onderzoeken en daarom alle activiteiten op het platform voor een periode van 24 uur te staken.

68,5 miljoen euro aan bitcoins

Bij de aanval is het betalingssysteem van NiceHash gecompromitteerd en de content van de NiceHash bitcoin wallet gestolen. Hoeveel bitcoins precies in deze wallet zaten meldt NiceHash niet. NiceHash-gebruikers wijzen op Reddit echter op een bitcoin wallet die onder beheer zou staan van de aanvallers. In deze wallet zijn in totaal 4.736,42 bitcoins bijgeschreven. Met de huidige wisselkoers hebben deze bitcoins een waarde van 68.535.997,40 euro.

NiceHash geeft aan zeer bezorgd te zijn over het incident en hoopt de situatie in de komende dagen te kunnen oplossen. Naast een eigen onderzoek dat het platform naar het incident uitvoert, heeft NiceHash aangifte gedaan bij relevante autoriteiten en opsporingsinstanties. Ook werkt het platform samen met deze partijen om de diefstal te onderzoeken.

Wachtwoorden wijzigen

Aangezien het platform nog niet alle details over de aanval op een rijtje heeft, adviseert NiceHash gebruikers als voorzorgsmaatregel hun online wachtwoorden te wijzigen. Ook biedt het platform zijn excuses aan voor de cyberinbraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.