ThreatQuotient en iSOC24 versterken Threat Operations binnen de Benelux

ThreatQuotient, een vooraanstaande threat intelligence platform ontwikkelaar heeft een strategische samenwerking aangekondigd met iSOC24, een gespecialiseerd bedrijf actief in de Benelux binnen het vakgebied information security met het hoofdkantoor in Nederland. iSOC24 levert zorgvuldig geselecteerde security oplossingen om organisaties te helpen om de risico’s waar zij dagelijks aan blootgesteld staan het hoofd te kunnen bieden. Hierdoor blijven organisaties in control over hun security omgeving. De samenwerking tussen iSOC24 en ThreatQuotient zal het bereik van het ThreatQ threat intelligence platform binnen de Benelux verder verhogen.

isoc-300x150 tc-300x83 Het vermogen van organisaties om continu de veiligheid van hun data te kunnen garanderen en de business behoefte optimaal te kunnen ondersteunen wordt steeds meer een kritieke factor van succes. iSOC24 streeft ernaar om de werklast die security teams vrijwel dagelijks ervaren te reduceren, en om organisaties te ondersteunen bij het selecteren van de juiste oplossingen om hun risico’s in kaart te brengen en te kunnen monitoren. Deze aanpak stelt security teams in staat om incidenten nog effectiever aan te kunnen pakken, en met meer precisie te kunnen bepalen welke maatregelen nodig zijn om schade aan de omgeving te beperken.

“Het doel van ThreatQuotient is om gezamenlijk successen te realiseren met iSOC24 en onze andere partners. We zijn dan ook verheugd dat we de mogelijkheid hebben om onze aanwezigheid in de Benelux met de ondersteuning, kennis en kunde van iSOC24 verder te kunnen vergroten”, aldus Haig Colter, Alliance Directeur van ThreatQuotient. “We zien er naar uit om deel uit te kunnen maken van het portfolio van iSOC24 met technologisch vooraanstaande oplossingen gericht op information security  en zullen door middel van een vernieuwende en competitieve aanpak de efficiency bij onze klanten verder verhogen.”

Het ThreatQ platform is speciaal ontworpen om de effectiviteit van Security Operations te verhogen. Door middel van de zelflerende ThreatLibrary, Adaptive WorkBench en Open Exchange worden organisaties in staat gesteld om beter te begrijpen wat de voor hen meest relevante dreigingen zijn en deze snel het hoofd te kunnen bieden. ThreatQ ondersteunt standaard een uitgebreid ecosysteem met meer dan 60 verschillende security oplossingen en biedt daarnaast ook de mogelijkheid tot maatwerk integraties. Threat Operations en Threat Management kan hierdoor eenvoudig aan een reeds bestaande infrastructuur worden toegevoegd. Door de samenwerking aan te gaan met iSOC24 krijgen organisaties de toegang tot het continu ontwikkelde ThreatQ platform met als voordeel dat de samenwerking tussen analisten, maar ook de effectiviteit van bestaande oplossingen naar een nog hoger niveau wordt getild.

“Het ThreatQ platform biedt een waardevolle security propositie die op zichzelf uitstekend functioneert, en wanneer deze wordt gecombineerd met andere technologieën en integraties ontstaat een nog beter werkend ecosysteem, “ aldus Marc de Groot, Director Sales & Marketing bij iSOC24. “Door verrijking waarbij de output van het ene systeem kan dienen als de input voor het andere systeem, kunnen risico’s nog sneller het hoofd worden geboden. Wij zijn verheugd dat wij met een vertrouwde partner als ThreatQuotient, die net als ons gelooft in samenwerking rondom information security, onze klanten van dienst kunnen zijn."

Security teams worden vandaag de dag overspoeld met handmatige taken, maar door deze te voorzien van meer context, de mogelijkheid om te prioriteren en bepaalde taken te automatiseren, worden incident response teams en analisten in staat gesteld om de threat- en event data sneller te kunnen analyseren. Hierdoor kunnen betere besluiten worden genomen met als gevolg een verbeterde detectie en response. Het ThreatQ platform zorgt, vanwege het kunnen toepassen van eigen organisatie-specifieke parameters, voor minder ruis en meer focus op waar het daadwerkelijk om gaat. Door het combineren van de ontstane informatie met een eigen prioritering krijgen organisaties vanaf directieniveau tot aan het SOC een nog beter beeld over de gesteldheid van hun omgeving.