Cloud Security Alliance lanceert versie 4 van CSSK examen

De Cloud Security Alliance (CSA) kondigt het Certificate of Cloud Security Knowledge versie 4 (CCSK v4) examen aan. Het examen is vernieuwd op basis van ontwikkelingen in het cloud en security landschap. Ook bevat het examen nieuwe content die is toegespitst op de dit jaar vrijgegeven Guidance for Critical Areas of Focus in Cloud Computing 4.0.

cssk-logo Onder meer de introductie-, infrastructuur-, governance-sectie van het examen is vernieuwd. Daarnaast is meer content beschikbaar over Cloud Access Security Broker (CASB) technologieën en business continuity/disaster recovery. De Related Technologies-secties bevat informatie over de wijze waarop het Internet of Things, mobiel, servesless computing en Big Data impact heeft op cloud computing.

Wie het CSSK v4 examen wil afleggen, kan zich hierop voorbereiden via de zelfstudiekit die CSA beschikbaar stelt. Daarnaast worden zowel klassikale als online trainingen aangeboden door netwerk- en trainingpartners van CSA. Een overzicht van alle verschillen tussen CCSK v3 en CSSK v4 is hier te vinden.

Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.