Fortinet voegt 11 leveranciers toe aan Fabric-Ready Program

Fortinet maakt bekend dat er elf brancheleidende IT-leveranciers zijn toegetreden tot zijn Fabric-Ready Partner Program. Deze nieuwe partners breiden de mogelijkheden van de Fortinet Security Fabric uit binnen traditionele, gevirtualiseerde, softwaregedefinieerde en cloud-omgevingen. Klanten kunnen daarmee hun beveiligingsimplementatie op basis van technologie van verschillende leveranciers vereenvoudigen.

In het kader van het programma worden alle nieuwe oplossingen van partners onderworpen aan een test- en validatieproces om blijvende interoperabiliteit te waarborgen. Fabric-Ready-partners profiteren daarnaast van gezamenlijke marketing- en go-to-marketinitiatieven met Fortinet. De onderstaande technologiepartners zijn toegetreden tot het Fabric-Ready Program:

Het Fabric-Ready Partner Program breidt het beveiligingsecosysteem van Fortinet verder uit door de Fortinet Security Fabric open te stellen voor aanvullende oplossingen. Partners die aan dit programma deelnemen, testen en valideren de technologische integratie van hun oplossingen met de Security Fabric, delen hun toekomstige productplannen om interoperabiliteit te waarborgen en profiteren van gezamenlijke go-to-marketinitiatieven.

Fortinet heeft tot dusver 34 Fabric-Ready Program Partners samengebracht. Zij vertegenwoordigen een dwarsdoorsnede van de IT-markt en leveren vooraf geïntegreerde, integrale en bedrijfsklare oplossingen. Klanten profiteren daarmee van kostenbesparingen en zijn minder tijd kwijt aan technische ondersteuning. 

Samenwerken aan een oplossing voor actuele beveiligingsproblemen

Bedrijven doen tegenwoordig een beroep op nieuwe technologieën en hanteren uiterst geavanceerde infrastructuurstrategieën om te kunnen blijven groeien in de moderne digitale economie. De meeste van deze organisaties maken gebruik van netwerk- en beveiligingsoplossingen van verschillende leveranciers. Dit stelt hun IT-afdeling voor serieuze uitdagingen rond de integratie en het beheer van deze oplossingen.

De Fortinet Security Fabric stelt klanten in staat om hun bestaande investeringen in beveiligingstechnologie optimaal te benutten. Fabric-Ready-partners kunnen een beroep doen op de helder gedefinieerde API’s (application programming interfaces) van Fortinet om voor een hechte integratie met de Fortinet Security Fabric te zorgen. De mogelijkheden van de Security Fabric worden daarmee uitgebreid naar gevirtualiseerde, softwaregedefinieerde en cloud-omgevingen. Dit waarborgt bovendien naadloze interoperabiliteit met de oplossingen en diensten van partners.

vincent-200x300 Vincent Zeebregts, country manager Fortinet Nederland“De open aanpak van Fortinet maakt het mogelijk om oplossingen van verschillende leveranciers direct te integreren met de Fortinet Security Fabric. Daarmee kunnen Fortinet en zijn partners hun mogelijkheden uitbreiden om het volledige aanvalsoppervlak van bedrijven te beschermen, van het IoT tot de cloud. Fortinet verwelkomt zijn nieuwe Fabric-Ready-partners van harte. We zijn bijzonder verheugd met hun streven om onze gezamenlijke klanten een veiliger toekomst te bieden.”