Wibu-Systems levert wachtwoordbeheersysteem voor Siemens TIA Portal 

Wibu-Systems levert een voorziening voor het aanmaken van wachtwoorden voor Siemens Totally Integrated Automation (TIA) Portal V41 SP1 of hoger. Het aanvullende beveiligingssysteem is gebaseerd op de wachtwoorden API van Siemens.

De gegevens over technische specificaties van productontwerpen of productiemethoden, opgeslagen via TIA Portal, zijn meestal vertrouwelijk van aard. In projecten waarbij met gevoelige TIA Portal informatie wordt gewerkt, werken mensen in veel gevallen echter in teamverband. Dit maakt het van groot belang adequate toegangscontrole toe te passen om zeker te stellen dat gebruikers alleen die projectgegevens kunnen inzien en wijzigen waartoe zij bevoegd zijn.

Wachtwoordregistratiesysteem

Wibu-Systems heeft op basis van de door Siemens beschikbaar gestelde, open koppelingsfaciliteit (API: Application Program Interface) een wachtwoordregistratiesysteem ontwikkeld. Deze toepassing stroomlijnt de toegangsprocedures tot de opgeslagen kennis, inclusief de toewijzing van rechten om gegevens te wijzigen. Wachtwoorden worden direct via de CodeMeter technologie opgeslagen op beveiligde hardware componenten als USB-dongles (met eventueel flash geheugen), geheugenkaarten (SD, microSD, CF en CFast) en speciale, functiegerichte chips (ASIC’s).

De CodeMeter technologie omvat bedrijfsgebonden versleutelingsmethodieken, die zijn gebaseerd op openbare symetrische en asymetrische encryptiestandaarden zoals AES 256-bit, RSA 2048-bit en ECC. Het systeem is flexibel en maakt het mogelijk zowel de aanmaak als registratie van wachtwoorden af te stemmen op de specificaties van bedrijven en de digitale identiteit van individuele TIA Portal gebruikers. Wachtwoorden kunnen zowel online als offline worden overgedragen.

Wibu-Systems levert wachtwoordbeheersysteem voor Siemens TIA Portal 

Wibu-Systems levert wachtwoordbeheersysteem voor Siemens TIA Portal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.