Unica neemt security management specialist Nsecure over

handshake-2056021_960_720-pixabay-TeroVesalainen

Technisch dienstverlener Unica neemt de Barendrechtse security management specialist Nsecure over. Nsecure is onderdeel van het beursgenoteerde Nedap en gespecialiseerd in complexe toegangs- en veiligheidsvraagstukken. Met de overname verbreedt Unica zijn kennis op het gebied van security management en toegangscontrole. Unica is in dit domein al langer actief met Unica Security.

Nsecure levert toegangsbeveiliging, realiseert integraties met data-platforms en verzorgt identificatie- en autorisatie-oplossingen. Ook biedt het bedrijf verificatietoepassingen voor privacygevoelige persoonsgegevens en kan het bedrijf koppelingen realiseren met facilitaire systemen. Nsecure is onder meer actief in de bancaire sector, verzekeringswereld en voor industriële complexen, allemaal omgevingen waar sprake is van complexe toegangs- en beveiligingsvraagstukken. De omzet van Nsecure, dat circa 110 medewerkers heeft, bedraagt circa € 26 miljoen.

Dienstverlening versterken

De overname van Nsecure past in de ambities van Unica om zijn dienstverlening op het gebied van integrale technologische oplossingen verder te versterken. De afgelopen jaren investeerde Unica al in de uitbreiding van het netwerk van bedrijven, onder meer op het gebied van industriële oplossingen, energie en ICT. Met de overname van Nsecure wordt ook de kennis op het gebied van beveiliging en toegangscontrole verder verbreed. Unica ziet in de afgelopen jaren een toenemende behoefte bij zijn klanten om veiligheidsvraagstukken in de breedste zin van het woord integraal onder controle te krijgen.

Met Unica Security heeft Unica de afgelopen jaren al een track record opgebouwd binnen dat domein. Het bedrijf heeft onder andere opdracht gekregen voor de realisatie van het nieuwe Defensie Bewakings en Beveiligingssysteem (DBBS), dat Unica gezamenlijk met Thales verzorgt. Met de overname van Nsecure krijgt Unica toegang tot nieuwe gespecialiseerde kennis.

Groei realiseren

Voor Nsecure betekent de overname dat het succesvolle bedrijf zich kan profileren onder de klanten van Unica. De doelgroepen die Nsecure bedient sluiten goed aan op de doelgroepen die door andere (gespecialiseerde) Unica-bedrijven worden bediend. Als onderdeel van de Unica-organisatie kan Nsecure organisch blijven groeien, terwijl de groeistrategie van Nsecure ook goed aansluit op de buy & build strategie van Unica.

Lees ook
SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne, een leider op het gebied van AI-security, en Smarttech247, wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, gaan samenwerken

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.