Commvault introduceert analytics oplossing voor terugdringen van risico’s rond GDPR

Commvault introduceert zijn nieuwe ‘information governance for data privacy application’. De nieuwe applicatie is volledig geïntegreerd met het Commvault Data Platform en biedt bedrijven de mogelijkheid om risico’s op het gebied van databescherming en privacy te identificeren en reduceren om de naleving te waarborgen van de General Data Protection Regulation (GDPR) en vergelijkbare richtlijnen.

Commvault kondigt daarnaast de introductie aan van een nieuwe reeks van analytische oplossingen, waarvan de ‘information governance for data privacy application’ de eerste is. Bedrijven kunnen met dit geïntegreerde aanbod van applicaties en diensten een beroep doen op de krachtige analysemogelijkheden van het Commvault Data Platform om waardevolle inzichten uit data te putten voor compliance, eDiscovery en diverse andere toepassingen op het gebied van digitale transformatie. Commvault zal in de loop van 2018 nieuwe oplossingen aan deze reeks toevoegen.

De analyseoplossingen van Commvault helpen bedrijven om op basis van één platform informatie uit data te halen, praktisch inzetbare datavisualisaties te creëren en bedrijfsregels toe te passen voor het aansturen van workflows. Daarmee kunnen ze het beheer van hun groeiende datavolumes vereenvoudigen en op basis van gegevensanalyses de bedrijfsrisico’s terugdringen en resultaten verbeteren.

Een oplossing voor vraagstukken rond de GDPR

Overal ter wereld bereiden bedrijven zich voor op de GDPR, een van ‘s werelds strengste richtlijnen voor het beschermen van persoonsgegevens. Deze algemene verordening databescherming gaat op 25 mei 2018 van kracht. De nieuwe analytics oplossing van Commvault biedt een antwoord op diverse vraagstukken rond GDPR-compliance. Bedrijven kunnen hiermee alle persoonsgegevens van EU-burgers waarover ze beschikken in kaart brengen, op informatieverzoeken van klanten reageren en voldoen aan de eisen van de GDPR ten aanzien van de verzameling, opslag en verwerking van persoonsgegevens.

De ‘information governance for data privacy application’ is ontwikkeld op basis van feedback van klanten van Commvault ten aanzien van hun problemen met GDPR-compliance. Bedrijven kunnen hiermee onder meer:

  • persoonsgegevens detecteren met een focus op persoonlijk herleidbare informatie binnen bestandssystemen en op endpoints.
  • met behulp van dashboards, rapporten en visualisaties in kaart brengen waar zich persoonlijk herleidbare informatie bevindt en deze data analyseren voor de ontwikkeling, implementatie en automatisering van beleidsregels voor het beheer van risico’s rond GDPR-compliance.
  • geautomatiseerde workflows inrichten voor het afhandelen van informatieverzoeken van klanten en het verstrekken, exporteren en wissen van persoonlijk herleidbare informatie.
  • audit trails vastleggen voor alle acties die zijn ondernomen ten aanzien van het beheer van persoonlijk herleidbare informatie.

De nieuwe analytics oplossing van Commvault komt tegemoet aan de belangrijkste behoeften van bedrijven ten aanzien van de GDPR en andere richtlijnen voor databescherming. De applicatie helpt hen met het ontwikkelen van beleidsregels voor gegevensbeheer die het mogelijk maken om te voldoen aan de eisen van deze richtlijnen, ongeacht de schaalomvang. De applicatie stelt hen daarnaast in staat om bij toezichthouders aan te tonen dat ze aan hun compliance-verplichtingen hebben voldaan. Daarmee kunnen zij de kans verkleinen op torenhoge boetes (tot €20 miljoen of 4 procent van de wereldwijde jaaromzet), reputatieschade en andere gevolgen van niet-naleving van de GDPR en klanten het vertrouwen schenken in hun vermogen om persoonsgegevens op juiste wijze te verwerken en beschermen.

De nieuwe oplossing van Commvault zal eind 2017 verkrijgbaar zijn. Verbeteringen en uitbreidingen van de applicatie staan voor 2018 gepland. Commvault zal de oplossing rechtstreeks aanbieden via zijn wereldwijde partnernetwerk. Veel van deze partners bieden diensten aan die bedrijven helpen om de voordelen van de applicatie optimaal te benutten.

“De ‘information governance for data privacy application’ is de eerste applicatie uit onze nieuwe reeks van analyseoplossingen. De applicatie laat duidelijk zien hoe bedrijven de krachtige analysemogelijkheden van ons platform kunnen inzetten om een oplossing te bieden voor de problemen waar ze in de huidige digitale economie tegenaan lopen”, zegt N. Robert Hammer, de bestuursvoorzitter en CEO van Commvault. “Deze applicatie stelt klanten in staat te om concrete actieplannen te ontwikkelen en toe te passen om tegemoet te komen aan de strikte eisen van de GDPR ten aanzien van databescherming en privacy. De oplossing laat daarmee goed zien hoe de geïntegreerde mogelijkheden van ons platform voor het verzamelen en analyseren van gegevens, automatisering en orchestration, klanten grip geven op hun data en hen in staat stellen om daar inzichten uit te putten waarmee ze ongeëvenaarde resultaten kunnen boeken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.