Xerox en McAfee zorgen samen voor apparaat- en netwerkbeveiliging

De sterke toename van draadloze apparaten en het Internet of Things (IoT) biedt bedrijven een schat aan mogelijkheden maar maakt ze ook kwetsbaar voor cyber-dreigingen. Op de McAfee MPOWER Cybersecurity Summit in Amsterdam op 28 en 29 november, demonstreren security experts van Xerox ‘multi-layered’ strategieën om multifunctionele printers (MFP’s) en netwerken te beschermen tegen bedreigingen van gegevensbeveiliging.

Alissa Johnson, Chief Information Security Officer van Xerox, en Christiaan Beek, hoofdwetenschapper en hoofdingenieur van McAfee, nemen tijdens de summit deel aan de sessie “IoT beveiligen is niet onmogelijk.” Ze praten over hoe IoT-bedreigingen een fundamenteel onderdeel moeten worden van de cybersecurity-strategie van een bedrijf om concurrerend en gezond te blijven. Met de komst van de nieuwe algemene wet gegevensbescherming (GDPR) in mei 2018, wordt van organisaties verwacht dat ze een hogere veiligheidsnorm dan ooit tevoren handhaven, omdat zij anders zware sancties kunnen verwachten.

De sprekers zullen ook ingaan op hoe Xerox en McAfee IoT-beveiliging benaderen. Ook wordt de whitelisting-technologie van McAfee besproken, die constant monitort en automatisch beschermt tegen malware-aanvallen. Deze technologie is onderdeel van alle Xerox ConnectKey  AltaLink-producten.

“IoT verandert cybersecurity, omdat ondernemingen niet alleen meer rekening moeten houden met de beveiliging van lokale apparaten, maar er ook een nieuwe dimensie bijkomt – de apparaten thuis”, zegt Christiaan Beek. “Printers en slimme multifunctionele apparaten vormen een potentiële bedreiging voor het netwerk, waardoor de beveiliging proactief moet worden aangepakt. Wij zijn er trots op dat wij als McAfee onze technologie kunnen integreren in Xerox-apparaten en deze tegen de meest geavanceerde aanvallen te beschermen.”

Moderne printers en slimme apparaten vragen om een ​​multi-layered beveiligingsstrategie. Xerox-beveiligingsoplossingen omvatten vier belangrijke aspecten: inbraakpreventie, apparaatdetectie, document- en gegevensdetectie en samenwerkingen, zoals met McAfee.

“Naarmate de cyberbeveiligingsrisico’s en -complexiteit toenemen, moet de security-community samenwerken. Samen kunnen we het huidige landschap veilig houden en ons voorbereiden op toekomstige security-bedreigingen”, aldus Alissa Johnson, Chief Information security Officer, Xerox. “Onze samenwerking met McAfee is een belangrijk onderdeel van onze security-strategie. Wij geloven dat onze manier van apparaat-, documenten- en gegevensbescherming een onderscheidende factor is in de markt voor print- en documenttechnologie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.