Slechts 28% van de gebruikers zet twee-factor authentificatie in

Security (bron: Pixabay / TheDigitalWay)

Twee-factor authentificatie is een belangrijke beveiligingsmaatregel die misbruik van gestolen inloggegevens kan tegengaan. Desondanks zet slechts 28% van de gebruikers deze beveiligingsfunctionaliteit in.

Bij twee-factor authentificatie identificeren gebruikers zich niet alleen door hun gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren, maar ook via een tweede methode. Dit kan bijvoorbeeld een toegangscode zijn die via SMS of een app wordt toegestuurd, maar ook een U2F-sleutel. De extra beveiligingslaag voorkomt dat aanvallers die de inloggegevens van een gebruiker in handen krijgen erin slagen toegang te krijgen tot diens accounts.

54% gebruikt twee-factor authentificatie vrijwillig

Duo Security heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van twee-factor authentificatie onder 443 Amerikaanse gebruikers. Hieruit blijkt dat slechts 28% van de gebruikers twee-factor authentificatie in de praktijk inzet. Van de gebruikers die aangeven twee-factor authentificatie te gebruiken, geeft 54% aan dit vrijwillig te doen. 29% zegt gedwongen te zijn, terwijl 16% aangeeft hiervoor incentives te hebben ontvangen.

45% van de gebruikers die twee-factor authentificatie inzet geeft aan deze beveiligingsmaatregel toe te passen bij iedere dienst die deze mogelijkheid biedt. Gebruikers die de maatregel slechts bij enkele diensten inzetten, zetten twee-factor authentificatie hier in aangezien zij deze diensten het meest belangrijk vinden en hier data staat opgeslagen die zij goed willen beschermen (42%) of doordat zij verplicht worden twee-factor authentificatie te gebruiken (49%).

Rapport

Meer informatie is te vinden in een rapport dat Duo Security heeft gepubliceerd over het onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.