Klantgegevens buitgemaakt bij hosting provider Hetzner

Een hacker (bron: Pixabay.com / HypnoArt)

De Zuid-Afrikaanse hosting provider Hetzner is getroffen door een datalek. De aanvaller zou gebruik hebben gemaakt van een SQL-injectie om een database van het bedrijf te kraken. Hetzner heeft externe forensische onderzoekers ingeschakeld, die in samenwerking met Hetzner de cyberaanval onderzoeken.

Dit meldt Hetzner in een verklaring op haar website. Het datalek werd op 1 november door de hostingprovider ontdekt. Het bedrijf meldt dat een aanvaller toegang heeft weten te krijgen tot de konsoleH Control Panel database. Dit is een door Hetzner zelf ontwikkeld beheerpaneel waarmee gebruikers hun hosting account kunnen beheren.

Klantgegevens en wachtwoorden buitgemaakt

In de database staan onder meer klantgegevens, domeinnamen, wachtwoorden van FTP servers en bankgegevens opgeslagen. Deze data is dus in handen gevallen van een aanvaller. Het bedrijf benadrukt dat er geen creditcardgegevens zijn uitgelekt.

Het bedrijf adviseert klanten per direct alle databasewachtwoorden te wijzigen. Hetzner heeft daarnaast de inloggegevens van klanten voor FTP-servers gereset. Indien klanten extra FTP-accounts hebben aangemaakt, moeten de wachtwoorden hiervan handmatig worden gewijzigd via konsoleH. Daarnaast adviseert Hetzner ook wachtwoorden van e-mailaccounts die bij Hetzner worden afgenomen te wijzigen indien deze niet recentelijk zijn geüpdatet. Ondanks dat inloggevens van het konsoleH Control Panel niet zijn buitgemaakt, adviseert Hetzner tot slot ook deze wachtwoorden te wijzigen.

FAQ

Het bedrijf heeft een pagina online gepubliceerd waarop veelvoorkomende vragen over het datalek worden beantwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.