Fortinet beveiligt ICS- en SCADA-systemen met nieuwe dienst

ssl-2890762_960_720-pixabay-Tumisu

Fortinet introduceert de FortiGuard Industrial Security Service. Deze nieuwe dienst is gebaseerd op Fortinet Security Fabric en breidt de mogelijkheden van deze oplossing uit naar het Industrial Internet of Things (IIoT). De nieuwe dienst maakt applicatiebeheer en specifieke beveiligings-signatures mogelijk voor vitale infrastructuren en industriële organisaties, zoals nutsbedrijven, olie- en aardgasbedrijven, transportbedrijven en productiebedrijven.

Het aantal IoT-apparaten wereldwijd groeit hard, ook bij bedrijven. Volgens schattingen van McKinsey zal er in 2020 wereldwijd sprake zijn van 20 tot 30 miljard verbonden IoT-apparaten. In 2015 lag dit aantal nog op 10 tot 15 miljard apparaten. Met deze toename van het aantal apparaten nemen echter ook de beveiligingsrisico’s toe. Zakelijke en industriële netwerken en de IoT-apparaten die daarmee zijn verbonden werden voorheen geïsoleerd van het internet. Maar nu zaken zoals smart cities en verbonden huishoudens de mainstream hebben bereikt, beginnen deze apparaten zich te vermengen met lokale, nationale en wereldwijde infrastructuren. Deze ontwikelen maakt het beveiligen van steeds sterker geconvergeerde IT-, OT- en IoT-netwerken en alle apparaten die daarvan gebruikmaken steeds belangrijker.

ICS- en SCADA-systemen beschermen

Met FortiGuard ISS speelt Fortinet hierop in. Deze dienst beschermt de meest gebruikte Industrial Control System (ICS)- en Supervisory Control And Data Acquisition (SCADA)-apparaten en -applicaties. De nieuwe dienst combineert bescherming tegen kwetsbaarheden met gedetailleerd inzicht in, en beheer van ICS- en SCADA-systemen. De oplossing wordt in real-time voorzien van updates met beveiligingsinformatie om gebruikers te wapenen tegen nieuwe dreigingen.

Met de oplossing wil Fortinet vitale infrastructuren en industriële organisaties helpen het aanvalsoppervlak van hun bedrijfskritische IoT-infrastructuren te minimaliseren. FortiGuard ISS vormt een aanvulling op de industriële beveiligingsappliances van Fortinet, die specifiek zijn ontwikkeld voor gebruik in veeleisende omgevingen. De dienst bestaat uit een integratie van uiteenlopende beveiligingsoplossingen van Fortinet. De oplossing stelt organisaties in staat om in real time bedreigingsgegevens te verzamelen en deze met elkaar in verband te brengen, afwijkende patronen te signaleren en automatisch tegenmaatregelen in gang te zetten op elk niveau binnen het complexe aanvalsoppervlak van het IoT.

IoT-apparaten omvormen tot digitaal wapen

John Maddison, senior vice president Products & Solutions bij Fortinet, zegt: “Uit recente IoT-aanvallen blijkt hoe eenvoudig het is om miljoenen apparaten om te vormen tot een digitaal wapen en wereldwijde digitale economieën, vitale infrastructuren en de data van miljoenen gebruikers in gevaar te brengen. Om het IoT met zijn enorme schaalomvang met succes te verdedigen hebben organisaties een architectuur nodig die overzicht op, en segmentatie en bescherming van het hele netwerk biedt. De Fortinet Security Fabric wapent bedrijven met een uitgebreide oplossing voor het beschermen van hun IoT-omgeving en biedt het prestatievermogen en de bedreigingsinformatie die nodig zijn om integrale bescherming te bieden voor het gevarieerde aanvalsoppervlak van het IoT.”

Meer over
Lees ook
De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.