Beveiligingsinformatie luchthaven Heathrow aangetroffen op straat

Een USB-stick (bron: FreeImages.com/shho)

Een USB-stick met 2,5GB aan informatie over de beveiliging van de Britse luchthaven Heathrow is aangetroffen op straat. Alle data is onversleuteld en dus eenvoudig toegankelijk.

De UBS-stick werd in West-Londen door een burger aangetroffen op straat en bleek gevoelige informatie over de beveiliging van Heathrow te bevatten. Deze burger heeft de USB-stick overhandigd aan The Sunday Mirror, die meldt dat de stick onder meer kaarten, video’s en documenten bevat. In totaal staan 174 documenten op de USB-stick, die allen onversleuteld zijn.

Gevoelige informatie

Op de USB-stick is onder meer de route te vinden die de Britse Koningin neemt indien zij het vliegveld gebruikt, evenals maatregelen die zijn genomen om de veiligheid van de Koningin te waarborgen. Daarnaast bevat de USB-stick informatie over het soort identificatie dat nodig is om toegang te verkrijgen tot bepaalde afgesloten delen van het vliegveld, tijdschema’s van veiligheidspatrouilles en kaarten met de locaties van aanwezige beveiligingscamera’s. Ook zijn details te vinden over het radarsysteem dat wordt gebruikt om de vertrek- en landingsbanden en het hek rondom het vliegveld te monitoren.

De luchthaven van Heathrow is een onderzoek gestart naar het incident. De luchthaven benadrukt dat het vliegveld veiligheid is en noemt de veiligheid van zowel passagiers als medewerkers een ‘topprioriteit’. Ook geeft de luchthaven aan maatregelen te hebben genomen om herhaling van het incident te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.