Nominaties voor Big Brother Awards zijn geopend

big_brother_awards_logo

De nominaties voor de Big Brother Awards zijn geopend. Deze awards worden jaarlijks uitgereikt aan de ergste privacyschenders van het jaar.

De Big Brother Awards 2017 wordt georganiseerd door Bits of Freedom (BoF), een organisatie die zich inzet voor vrijheid en privacy op internet. Met de Big Brother Awards zet BoF personen, bedrijven of overheidsinstanties die op grove wijze inbreuk maken op de privacy van Nederlanders in de spotlight.

Nomineren

Privacyschenders kunnen worden genomineerd voor de Publieksprijs van de Big Brother Awards. Deze prijs wordt samen met de Expertprijs uitgereikt, waarvoor de nominaties worden ingediend door een jury bestaande uit experts op het gebied van privacy. Daarnaast wordt de Felipe Rodriguez Award uitgereikt aan een persoon of organisatie die een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan het beschermen en vergroten van de privacy van Nederlanders. Nomineren kan tot 10 november 2017 via de website van BoF. De awards worden op 11 december in de Stadsschouwburg Amsterdam uitgereikt.

Vorig jaar won minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de Publieksprijs vanwege haar voorstel voor een nieuwe Wet marktordening gezondheidszorg. De gemeente Rotterdam won de Expertprijs vanwege het screenen van nieuwe huurders in bepaalde buurten. Open Whisper Systems, het bedrijf achter de chatdienst Signal, won de Felipe Rodriguez Award voor de ondersteuning die het bedrijf bood bij het beveiligen van de communicatie van ruim een miljard WhatsApp gebruikers.

Lees ook
Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatie-oplossingen, maakt bekend dat Bolletje heeft gekozen voor Zivvers veilige communicatieplatform. Hierdoor kunnen alle 200 werknemers met een mailaccount op een veilige en gebruiksvriendelijke wijze privacygevoelige informatie delen.

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

93 procent van de Europese medische organisaties heeft e-health-oplossingen geïmplementeerd, zoals monitoring op afstand via wearable devices en realtime communicatie met patiënten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky onder 389 zorgorganisaties uit 36 landen, waaronder 99 zorgverleners uit Europa en 10 in Nederland, naar het gebruik van e-healt1

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

De Chapter meetings richten zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van privacyregelgeving, waaronder CCPA, CPRA, Schrems II en LGPD, en voorzien van panels van privacy professionals om operationele best practices te bespreken.