Eno Zorgverzekeraar kiest Cryptshare voor veilige uitwisseling van vertrouwelijke e-mails en bestanden

Eno Zorgverzekeraar maakt gebruik van de nieuwe dataclassificatiebeleid module van Cryptshare om vertrouwelijke e-mails uit te wisselen met derde partijen. Vooruitlopend op de nieuwe wetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG; GDPR) die volgend jaar van kracht gaat, heeft Eno een dataclassificatiebeleid ingevoerd omtrent het versturen van informatie per e-mail. De software van Cryptshare sluit hier naadloos op aan en biedt medewerkers een gebruiksvriendelijke tool om op een eenvoudige manier aan het nieuwe beleid van Eno te voldoen.

eno-300x158 Eno Zorgverzekeraar is met de merken Salland Zorgverzekeringen, ZorgDirect en HollandZorg de kleinste zorgverzekeraar van Nederland en richt zich met name op de regio Salland. Daarnaast zijn zij de grootste zorgverzekeraar voor seizoenarbeiders in Nederland. Door de aard van de onderneming wordt er veelal vertrouwelijke informatie gedeeld per e-mail met bijvoorbeeld verzekerden en zorginstellingen. Per mei 2018 gaat de AVG van kracht, de wetgeving, die bepaalt dat data beschermd moet zijn tegen datalekken. Naar aanleiding van die nieuwe wetgeving heeft Eno een dataclassificatiebeleid ingevoerd, waar ook e-mailverkeer onder valt. De oplossing voor beveiliging van e-mailcommunicatie van Cryptshare, met de nieuwe functie voor dataclassificatie, sluit naadloos op dit beleid aan.

Cryptshare is volledig geïntegreerd in Outlook, wat het zeer gebruiksvriendelijk maakt. In Outlook kan men met Cryptshare een e-mail op twee niveaus van een classificatie voorzien: standaard of medisch vertrouwelijk. Via beide niveaus wordt de informatie overeenkomstig met de toegekende classificatie versleuteld aangeboden bij de ontvanger en is de data alleen toegankelijk met een wachtwoord. Bij  de standaard classificatie kan de verzender een eigen wachtwoord kiezen, bij  de medische classificatie wordt er automatisch een wachtwoord gegenereerd. De medewerkers van Eno delen dat wachtwoord met de ontvanger bij voorkeur via een ander kanaal dan e-mail.

Naast het toekennen van classificaties  maakt Cryptshare het ook mogelijk om grote bestanden versleuteld en beveiligd te versturen en ontvangen via de daarvoor ingerichte Cryptshare-server. Tot slot maakt Eno ook nog gebruik van de Cryptshare robot, die grote hoeveelheden gegenereerde rapportages, beveiligd via Cryptshare verstuurd, wat voor Eno een aanzienlijke tijdsbesparing oplevert.

“Het onveilig uitwisselen van privacygevoelige informatie is onacceptabel. Verzekerden mogen erop vertrouwen dat al hun gegevens veilig  verwerkt worden,” aldus Edwin Voortman, applicatiebeheerder bij Eno Zorgverzekeraar. “Met de invoering van ons dataclassificatiebeleid en de software van Cryptshare bieden wij onze medewerkers het juiste  gereedschap om veilig te kunnen communiceren. Bovendien zijn wij helemaal klaar voor de invoering van de AVG!”

“De samenwerking met Eno bevestigt het praktisch nut van Cryptshare bij onze klanten. Door de invoer van de AVG-wetgeving, die volgend jaar van kracht gaat, zien we toenemende interesse voor veiliger e-mailverkeer en ondersteunen we inmiddels ruim 250 klanten in de Benelux met het voldoen aan de nieuwe regelgeving,” aldus Lucien Barink, General Manager Benelux bij Cryptshare. “Met onze e-mail encryptiesoftware helpen wij organisaties met het veilig delen van zowel persoonlijke als medische gegevens van verzekerden, maar ook met het uitwisselen van bedrijfsgevoelige bestanden en financiële informatie. Op deze manier helpen we onze klanten, waaronder Eno, voorkomen dat belangrijke gegevens in de verkeerde handen vallen.”