SCOS introduceert training voor cloud en IoT security

Internet of Things (bron: Pixabay / Jeferrb)

SCOS introduceert een nieuwe training aan gericht op de beveiliging van cloud omgevingen en Internet of Things (IoT) apparatuur. De training heet ‘Cloud & Internet of Things Analysis and Security’.

Als Authorized Training Partner van de Wireshark University van Laura Chappell organiseert SCOS met regelmaat Wireshark trainingen, zoals Trouble Shooting TCP/IP Networks op 23 oktober in Amsterdam-Hoofddorp. Het bedrijf introduceert nu een Cloud Security Training, die gericht is op netwerk- en internetbeveiliging. Met behulp van Wireshark en andere open source analysetools leren deelnemers cloud and IoT-netwerkprotocollen te onderzoeken.

Ongewone patronen ontdekken in netwerkverkeer

Steeds meer apparaten bieden ondersteuning voor cloud computing, cloud storage en IoT. Voor een effectieve analyse dergelijke technologieën en problemen hiermee effectief te kunnen oplossen is het niet alleen noodzakelijke gegevens vast te leggen, maar ook om hier ongewone patronen in te ontdekken die verborgen zijn in ogenschijnlijk normaal netwerkverkeer. Deze cursus leert deelnemers een reeks onderzoeks- en analysetechnieken te gebruiken die zich richten op het gebruik van vendor-neutrale en open source tools zoals Wireshark. Hiermee krijgen zij inzicht in de volgende gebieden:

  • Gespecialiseerde en geavanceerde packet capture tips
  • Herkennen en analyseren van bedreigingen voor veel van de volgende generatie cloud and IoT technologieën, waaronder cloud computing / virtualization / IEEE 802.15 Bluetooth / IEEE 802.15.4 ZigBee / IEEE 802.16e WiMAX / Home RF / ZWave / RFID / infrarood / PBCC / 3G / 4G / 5G
  • Gespecialiseerde analysetechnieken, waaronder dataverkeerreconstructie en analysetechnieken

Partner van Wireshark Universiteit

SCOS is de officiële partner van de Wireshark Universiteit van Laura Chappell. Het bedrijf organiseert Open en In-Company cursussen voor Wireshark, Cyber Security Investigation en Network Forensic Analysis. SCOS heeft daarnaast speciale Law Enforcement versies van de cursussen ontwikkeld. SCOS-trainers zijn Certified Wireshark University Trainers, lid van FBI InfraGard, het Computer Security Institute, het IEEE en het Cyber Warfare Forum Initiative.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.