Laptop met persoonsgegevens gestolen bij Waterschap Aa en Maas

keyboard-453795_960_720-pixabay-blickpixel

Twee laptops met persoonsgegevens van Waterschap Aa en Maas zijn tijdens verbouwingswerkzaamheden op het hoofdkantoor in Den Bosch gestolen. De laptops bevatten persoonsgegevens van leden van het algemeen bestuur.

Dit bevestigt het waterschap aan het Eindhovens Dagblad (ED). Getroffen bestuursleden zijn door het waterschap op de hoogte gesteld van een datalek en wordt geadviseerd extra alert te zijn op phishingmails en op te passen met het delen van persoonlijke informatie via social media.

Onder begeleiding het pand betreden

Wie toegang krijgt tot het hoofdkantoor van Waterschap Aa en Maas overhandigd krijgt, mag volgens de regels alleen onder begeleiding het pand betreden. “Dat is hier misgegaan”, aldus een woordvoerster van Waterschap Aa en Maas tegen het ED. “We geven nu geen sleutels meer weg en we hebben de regels en het cameratoezicht verscherpt.”

Van de gestolen laptop is de ene laptop een back-up van de anderen. Beide stonden echter in dezelfde kast. “Dat is zo gekomen door de verbouwing. Normaal gesproken staan ze op verschillende plekken”, legt de woordvoerster uit. “Het is vervelend dat dit is gebeurd. Wij zijn weer even op scherp gezet.”

Lees ook
Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatie-oplossingen, maakt bekend dat Bolletje heeft gekozen voor Zivvers veilige communicatieplatform. Hierdoor kunnen alle 200 werknemers met een mailaccount op een veilige en gebruiksvriendelijke wijze privacygevoelige informatie delen.

Sociaal ontwikkelbedrijf Ergon houdt communicatie veilig met Zivver

Sociaal ontwikkelbedrijf Ergon houdt communicatie veilig met Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatieoplossingen, maakt bekend dat Ergon heeft gekozen voor Zivvers veilige communicatieplatform. Hierdoor kan een selecte groep medewerkers die met persoonsgevoelige informatie van werkzoekenden werkt, op een veilig manier gegevens mailen naar de betrokken instanties.

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

93 procent van de Europese medische organisaties heeft e-health-oplossingen geïmplementeerd, zoals monitoring op afstand via wearable devices en realtime communicatie met patiënten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky onder 389 zorgorganisaties uit 36 landen, waaronder 99 zorgverleners uit Europa en 10 in Nederland, naar het gebruik van e-healt1