Gegevens van 17,5 miljoen gebruikers Disqus gestolen

IT-beveiliging (bron: Pixabay)

Gegevens gebruikers van het reactieplatform Disqus zijn gestolen bij een cyberinbraak. In totaal zijn van 17,5 miljoen door het datalek getroffen.

Dit maakt Disqus bekend in een verklaring op haar website. Disqus is een platform waarmee websites gebruikers de mogelijkheid kunnen geven te reageren op berichten op hun website. Gebruikers maken bij Disqus een account aan, waarna zij met dit account kunnen reageren op alle websites die gebruik maken van Disqus.

Database uit 2012

Disqus geeft aan op 5 oktober door beveiligingsonderzoeker Troy Hunt, onder meer bekend van de website Have I Been Pwned, gewaarschuwd te zijn voor het datalek. Aanvallers hebben een gebruikersdatabase die uit 2012 stamt gestolen. In deze database staat informatie uit de periode 2007 tot en met 2012.

De database bevat ondermeer het e-mailadres, gebruikersnaam, registratiedata en de laatste inlogdatum van gebruikers. Daarnaast zijn van 6 miljoen gebruikers versleutelde wachtwoorden gestolen. Deze zijn gesalt en met het SHA-1-algoritme gehasht. Dit algoritme wordt sinds eind 2012 niet meer gebruikt door Disqus; het bedrijf geeft aan overgestapt te zijn op bcrypt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.