Smartphone van Witte Huis-stafchef John Kelly gehackt

Een hacker (bron: Pixabay.com / HypnoArt)

Cybercriminelen hadden maandenlang toegang tot de smartphone van Witte Huis-stafchef John Kelly. Het gaat om een privé smartphone van Kelly.

Dit melden drie anonieme overheidsmedewerkers aan Politico, die via een interne memo van het Witte Huis zijn geïnformeerd over de cyberinbraak. De cyberinbraak kwam aan het licht nadat Kelly klaagde over het niet goed functioneren van het apparaat. Zo kon software op de smartphone niet meer worden bijgewerkt.

Aanvallers hadden mogelijk sinds december toegang

Het is niet duidelijk wanneer de smartphones precies is gehackt. Kelly maakte in de zomer van 2017 melding van de problemen met zijn smartphone, maar mogelijk zou de aanval al in december zijn uitgevoerd. Het is niet duidelijk tot welke gegevens de aanvallers precies toegang hebben gehad. Ook is niet bekend wie achter de cyberinbraak zit.

De smartphone van Kelly is volgens een woordvoerder van het Witte Huis inmiddels vervangen door een nieuw exemplaar. Ook meldt deze woordvoerder dat Kelly het apparaat niet vaak heeft gebruikt en voor officiële doeleinden vertrouwde op een door de Amerikaanse overheid verstrekte smartphone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.