Gegevens van 14 miljoen Kickstart en Bit.ly gebruikers toegevoegd aan Have I Been Pwned

Wachtwoord (bron: FreeImages.com/Sufi Nawaz)

Data van 14 miljoen gebruikers die in 2014 zijn getroffen door datalekken bij Kickstarter en Bit.ly zijn toegevoegd aan de database Have I Been Pwned. Op deze website kunnen gebruikers nagaan of hun gegevens zijn uitgelekt.

Dit maakt beveiligingsonderzoeker Troy Hunt, die Have I Been Pwned beheerd, bekend op Twitter. Kickstarter werd begin 2014 getroffen door een datalek, waarover het bedrijf toentertijd zelf aan de bel trok. Hierbij zijn gebruikersnamen, e-mailadressen, woonadressen, telefoonnummers en gehashte wachtwoorden buitgemaakt.

Cyberinbraak bij Bit.ly

Bit.ly maakte in mei 2014 bekend te zijn getroffen door een datalek, waarbij inloggegevens van gebruikers zijn gestolen. Het bedrijf maakte uit voorzorg koppelingen met Twitter- en Facebook-accounts ongeldig en adviseerde gebruikers hun wachtwoord te wijzigen.

De gestolen gegevens zijn nu toegevoegd aan de database Have I Been Pwned, wat gebruikers van deze website in staat stelt te achterhalen of hun gegevens zijn buitgemaakt bij deze twee datalekken. Hunt heeft gegevens van in totaal 5,2 miljoen gebruikers van Kickstarter en 9,3 miljoen Bit.ly gebruikers toegevoegd aan de database.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.