Anti-DDoS-oplossing Akamai wordt geïntegreerd in Managed Telecom Services Arcadiz

Netwerkintegrator Arcadiz gaat een samenwerking aan met Akamai Technologies, leverancier van Content Delivery Networking (CDN) en anti-DDoS-oplossingen. De bedrijven gaan gezamenlijk veilige en hoogbeschikbare netwerken aan Enterprises en Service Providers aanbieden.

ArcadizMet haar Managed Telecom Services integreert Arcadiz operator diensten in een totaaloplossing, inclusief connectiviteit zowel tussen als naar de datacenters en IP transit. De connectiveit is volledig redundant en voorzien van encryptie met lage latency, die synchroon mirroring mogelijk maakt. De IP transit wordt eveneens volledig redundant geleverd en is voorzien van DDoS protectie. Voor de bescherming tegen DDoS-aanvallen maakt Arcadiz hierbij gebruik van de anti-DDoS-oplossing van Akamai.

DDoS-aanvallen steeds complexer

DDoS-aanvallen vormen een groot risico voor de continuïteit van de bedrijfsvoering. Deze grootscheepse aanvallen op servers kunnen organisaties veel schade toebrengen. Niet alleen downtime, maar ook een verlies aan productiviteit en daarmee gepaard gaande financiële gevolgen. DDoS-aanvallen worden soms gecombineerd met zeer gerichte applicatie-aanvallen. De DDoS-aanval wordt daarbij als ‘afleiding’ gebruikt, terwijl het in werkelijkheid gaat om de diefstal van bijvoorbeeld vertrouwelijke persoonsgegevens.

Akamai maakt voor haar CDN-oplossing gebruik van zo’n 230.000 Edge servers die zich overal ter wereld bevinden. Deze Edge servers kunnen zijn voorzien van een Web Application Firewall. De anti-DDoS-oplossing samen met deze Web Application Firewalls zorgt voor een gecoördineerde DDoS-mitigatie tussen de server- en applicatielaag. Complexe aanvallen, die een combinatie zijn van een DDoS-aanval en een gerichte aanval, kunnen op deze manier worden herkend en afgeslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.