FortiGate VM voor VMware Cloud on AWS helpt hybride cloud te beveiligen

Fortinet, leverancier van security oplossingen, maakt FortiGate Virtual Machine (VM) per direct beschikbaar voor gebruikers van VMware Cloud on AWS. FortiGate VM biedt gebruikers van VMware Cloud on AWS de mogelijkheid om een bestaande, op technologie van VMware gebaseerde private cloud op veilige wijze te verbinden met een publieke cloud. FortiGate VM zorgt daarbij voor segmentatie in alle clouds en een consistente toepassing van beveiligingsregels.

De recent geïntroduceerde oplossing VMware Cloud on AWS combineert de Software Defined Data Center (SDDC)-software van VMware met de flexibele, bare metal-infrastructuur van Amazon Web Services (AWS). Dit biedt bedrijven een consistent beheermodel voor zowel private als publieke clouds en de mogelijkheid om applicaties tussen deze omgevingen te verplaatsen.

Integraal beheer van beveiligingsregels

Bedrijven stappen in toenemende mate over op een hybride cloud-infrastructuur. In een recente enquête van Fortinet geeft 51 percent van de respondenten echter aan dat beveiliging een belangrijke uitdaging blijft. Met FortiGate VM speelt Fortinet hierop in. FortiGate VM geeft gebruikers van VMware Cloud on AWS toegang tot de bedreigingsinformatie van FortiGuard Labs en FortiOS. Deze combinatie draagt bij aan integraal beveiligingsbeheer, overzicht op workloads en effectief beheer van fysieke, gevirtualiseerde en cloud-omgevingen. Bedrijven kunnen de nieuwe oplossing inzetten om workloads veilig te verplaatsen van het datacenter naar de publieke cloud van AWS, zonder het overzicht op de toepassing van beveiligingsregels te verliezen.

FortiGate VM is al langer beschikbaar voor bedrijven en internetproviders die met VMware vSphere werken. Deze gevirtualiseerde beveiligingsoplossing biedt hen overzicht op het oost-westverkeer in gevirtualiseerde datacenters en private clouds. Nu is de oplossing dus ook beschikbaar voor VMware Cloud on AWS. Met FortiGate VM voor VMware Cloud on AWS kunnen organisaties hun netwerk op locatie aan AWS koppelen met behulp van veilige VPN-verbindingen tussen locaties, terwijl de Fortinet Security Fabric overzicht biedt op de verplaatsing van applicaties. Organisaties kunnen ervoor zorgen dat een applicatie die op vSphere draait binnen de complete hybride cloud op dezelfde manier wordt beveiligd, ongeacht of de applicatie zich nu op locatie of in VMware Cloud on AWS bevindt. FortiGate VM zorgt daarnaast voor segmentatie van gebruikers en data binnen alle omgevingen.

‘Consistente beveiliging blijft een topprioriteit’

John Maddison, senior vice president Products & Solutions bij Fortinet: “Steeds meer bedrijven stappen over op hybride cloud-architecturen. Ze integreren private clouds op locatie met geavanceerde publieke cloud-omgevingen om te kunnen profiteren van verbeterde schaalbaarheid en prestaties. Consistente beveiliging vormt echter een topprioriteit. VMware en Fortinet werken al geruime tijd samen om gezamenlijke klanten te voorzien van gevirtualiseerde beveiligingsoplossingen voor softwaregedefinieerde datacenters. Vandaag breiden we deze samenwerking uit met een oplossing die gebruikers van VMware Cloud on AWS de beveiliging, het overzicht en de segmentatiemogelijkheden biedt die nodig zijn om probleemloos over te stappen op hybride cloud-omgevingen.”

Lees ook
De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.