Ultieme beveiliging biedt workflow én encryptie

James Cheney, SRC Secure Solutions

Met het oog op GDPR(AVG) begint het (als het al niet begonnen is!) voor veel organisaties en bedrijven erg belangrijk te worden dat ze zo snel mogelijk de beveiliging van hun data op orde hebben. Wij bij SRC Secure Solutions bieden samen met PKWARE Smartcrypt, een bewezen en gebruiksvriendelijk platform aan voor het direct en dynamisch beschermen van uw gegevens op basis van standaard encryptie technieken.

Wanneer data van grote instellingen wordt gehackt worden direct vraagtekens gezet bij de digitale beveiliging. Digitale inbraken van o.a. detailhandelsbedrijven hebben een enorme impact. Zij hebben immers enorm grote databases met gegevens van klanten en van de verkopen, per product, per periode, per combinatie etc.  PKWARE heeft hiermee al meer dan 30 jaar ervaring en onderscheidt zich van anderen doordat zij encryptie toepast op de data, waarbij anderen de beveiliging gebaseerd is op een of meerdere firewalls. PKWARE (uitvinder van de .zip algoritme) heeft het Smartcrypt platform ontwikkeld om zo bedrijven volledige controle te geven over hun data, intern als extern. Smartcrypt bereikt dit door middel van verschillende technologieën zoals ‘format-perserving encryption’, waarbij de gegevens versleuteld worden, maar deze ook bruikbaar blijft voor het gebruik voor analyses en andere applicaties. Daarbij kan ook gebruik worden gemaakt van zgn. Smartkeys, die de toegang tot de gegevens regelt voor de gebruikers. PKWARE focust zich op gegevensbeveiliging en op productontwikkeling. Dit vertaalt zich in een constante stroom van nieuwe features en updates van het Smartcrypt platform.

Wanneer een data lek in het nieuws komt, leidt dat een schok reactie bij security experts en IT-professionals.  In 2014 was Sony’s filmstudio het slachtoffer van een hack op hun systemen. Hierbij werden interne mailuitwisselingen, filmscripts die nog in ontwikkeling waren en zelfs volledige films buitgemaakt en gedeeld met de rest van de wereld. De Sony hack liet zien hoe een cyber inbraak er bij een groot bedrijf uit ziet en wat de impact is. Er werd een prognose gegeven van de mogelijke gevolgen. De schade liep uiteindelijk op tot mogelijk 100 miljoen dollar. Een enorm bedrag. Ook voor bedrijven in sectoren waar ze met betrekking tot databeveiliging enorm strenge reglementen en wetten hanteren zoals de gezondheidszorg. Cybercriminelen lopen nu eenmaal harder dan dat er wetten en regels kunnen worden ontwikkeld en ingevoerd.

In de detailhandel gebruiken bedrijven versleuteling om o.a. de data van hun klanten te beschermen. Niet alleen wat ze zelf op hun eigen infrastructuur vastleggen, maar ook op de systemen in de cloud waarop ‘big-data’ oplossingen zijn ingericht. De securityoplossingen van PKWARE en SRC Secure Solutions maken het mogelijk data te versleutelen terwijl de data wordt geanalyseerd.

Smartcrypt beveiligt data, zoals e-mails en bestanden, zodat ze veilig zijn als ze met een partner worden uitgewisseld. Dat geldt uiteraard ook voor bestanden in e-mails. Het Smartcrypt platform biedt ook de mogelijkheid om data te beveiligen en kan daarbij de beveiliging ook op een hoger niveau brengen door van tevoren te bepalen wie toegang heeft tot de gegevens. Uiteraard wordt van alle handelingen een audit log gemaakt.

Met de recente toevoeging van Data Discovery module aan Smartcrypt combineert PKWARE Data Discovery en encryptie in één workflow of proces. Dit maakt het mogelijk tegelijk gevoelige data op te sporen en te beveiligen. Zowel voor gegevens die opgeslagen zijn op file servers als voor data op systemen van de gebruikers. Smartcrypt scant continu de data die zijn toegevoegd of gewijzigd. Aan de hand van vooraf gedefinieerde lijsten en patronen vindt er automatisch versleuteling plaats. Daarbij is het uiteraard ook mogelijk om gevoelige data op te sporen en direct te verwijderen.

Door Smartcrypt wordt de data op elk systeem of apparaat beveiligd. Dat betekent ook dat er geen grote upgrades op hun infrastructuur uitgevoerd behoeven te worden vanwege de digitale beveiliging.

Terug naar de detailhandel. Bedrijven in die sectoren zouden eigenlijk als eerste prioriteit moeten hebben het versleutelen van hun gegevens. Echter wordt er veelal eerst besloten om de data achter een of meerdere firewalls te zetten. Wij kiezen ervoor om de data direct te versleutelen met de technologie van PKWARE. Wij van SRC Secure Solutions zijn u daarbij gaarne van dienst met onze jarenlange ervaring bij grote, middelgrote en kleine bedrijven en organisaties in vele branches en sectoren.

SRC Secure Solutions is reseller van PKWARE oplossingen in de Benelux.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *