Nieuwe generatie Kaspersky Private Security Network: uitgebreide dreigingsinformatie binnen de grenzen van het netwerk

Kaspersky Lab introduceert de nieuwe generatie van Kaspersky Private Security Network, een private versie van Kaspersky Security Network waarmee bedrijven hun detectiesnelheid kunnen verhogen dankzij real-time toegang tot wereldwijde dreigingsinformatie uit 80 miljoen bronnen, zonder gegevens buiten hun zakelijke netwerk te delen. Het vernieuwde Kaspersky Private Security Network biedt aanvullende maatwerkopties om aan de eisen van zakelijke klanten te voldoen. De oplossing stelt bedrijven in staat het verzamelen van informatie omtrent beveiliging te verbeteren door aangepaste lijsten van URL’s en bestandseffecten aan Kaspersky Private Security Network toe te voegen vanuit interne bronnen en onafhankelijke aanbieders.

57 procent van de bedrijven erkent dat hun IT-beveiliging op een bepaald moment zal worden gecompromitteerd, wat aangeeft dat de behoefte aan real-time beveiligingsinlichtingen snel groeit. Cloud-based dreigingsinformatie draagt bij aan een snellere en nauwkeurigere analyse van verdachte bestanden (middels hashsum of certificaat) en URL’s, zodat bedrijven worden beschermd tegen verlies van kostbare gevoelige data of aantasting van de hele IT-infrastructuur. Op basis van de gegevens van 80 miljoen sensoren over de hele wereld voorziet Kaspersky Security Network (KSN), de distributed cloud-infrastructuur van Kaspersky Lab, bedrijven binnen enkele minuten van een oordeel over nieuwe malwaregevallen. Voor sommige bedrijven kan het gebruik van cloud-oplossingen echter worden beperkt door regelgeving en specifieke netwerkbeveiligingsvereisten. Kaspersky Private Security Network lost dit probleem op door middel van een private cloud die een interne kopie van KSN bevat, met inbegrip van alle voordelen binnen de zakelijke IT-infrastructuur. KSN levert actuele informatie over dreigingen via eenrichtingssynchronisatie, wat betekent dat er geen gegevens van het bedrijfsnetwerk naar de cloud worden verzonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *