Gegevens van 143 miljoen Amerikanen uitgelekt bij Equifax

Een creditcard (bron: FreeImages.com/James Miller)

De creditcardgegevens van 143 miljoen Amerikanen zijn gestolen. De data werd buitgemaakt via de database van het kredietregistratiekantoor Equifax.

Dit meldt persbureau Bloomberg. Het bedrijf verzamelt en onderhoudt gegevens van 600 miljoen creditcardgegevens wereldwijd. De getroffen database zou echter voornamelijk data van Amerikaanse burgers bevatten, al zijn ook gegevens van een aantal Britse en Canadese creditcardhouders buitgemaakt. In de database zijn ondermeer namen, persoonsgegevens, adresgegevens, geboortedata en in sommige gevallen rijbewijsnummers te vinden.

Opvallend is dat het datalek tussen mei en juli dit jaar plaatsvond, maar nu pas naar buiten is gebracht door Equifax. Bloomberg meldt dat drie managers van Equifax kort nadat het datalek aan het licht kwam aandelen in het bedrijf ter waarde van 1,8 miljoen dollar hebben verkocht. Equifax stelt echter dat de managers op dit moment niet op de hoogte waren van het datalek. Inmiddels is de aandelenkoers van het bedrijf fors gedeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.