IoT Security Foundation gaat zich op smart buildings richten

De Internet of Things Security Foundation richt een speciale werkgroep op die zich richt op smart buildings. De werkgroep staat onder leiding van Alan Mihalic, Cyber Security Advisor bij Norman Disney & Young.

Alan Mihalic gaat de Smart Buildings Working Group leiden (bron: Internet of Things Security Foundation)De stichting richt zich op het verbeteren van de digitale veiligheid van Internet of Things (IoT) apparatuur. Hierbij de lag de focus tot nu toe op consumententoepassingen. De nieuwe werkgroep voegt hier smart buildings aan toe, waarmee de Internet of Things Security Foundation zich in het enterprise domein begeeft.

Richtlijnen

De Smart Buildings Working Group, zoals de werkgroep officieel heet, richt zich op de ontwikkeling van een reeks richtlijnen om de spelers in de leveranciersketen te helpen de veiligheid van IoT in gebouwen te kunnen garanderen en behouden. Het gaat hierbij onder meer om beveiligingsapparatuur, airconditioning, verlichting en audiovisuele apparatuur.

Daarnaast stelt de groep zich als doel deze aanbevelingen wereldwijd en eenvoudig toepasbaar zijn, en waar mogelijk in bestaande processen kunnen worden geïntegreerd. Hiervoor wil de werkgroep samenwerken met ondermeer facilitair managers, technici, ontwerpers en ruimtelijke planners. Geïnteresseerde partijen kunnen contact opnemen met de Smart Buildings Working Group via smartbuildings@iotsecurityfoundation.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.