Gartner: ‘Organisaties investeren 86,4 miljard dollar in IT security’

Organisaties wereldwijd investeren in 2017 ongeveer 86,4 miljard dollar in IT security producten en diensten. Dit is 7% meer dan in 2016. Naar verwachting stijgen de investeringen in 2018 tot 93 miljard dollar.

Dit voorspelt onderzoeksbureau Gartner. Security services zijn opnieuw het snelst groeiende segment van de IT security markt. Bedrijven investeren vooral fors in IT outsourcing, consultancy en implementatiediensten. De groei van investeringen in hardware support diensten neemt echter af in verhouding met voorgaande jaren, wat volgens Gartner te danken is aan de omarming van virtuele toepassingen, de public cloud en Software as a Service (SaaS) edities van security oplossingen.

Groei voor security testing

Binnen het segment gericht op de bescherming van infrastructuur voorspelt Gartner een snelle groei voor de security test markt. Vooral de grote hoeveelheid datalekken waarmee bedrijven worden geconfronteerd in combinatie met de groeiende vraag naar applicatie security testing als onderdeel van DevOps draagt hieraan bij. Investeringen in opkomende opkomende applicatie security testing tools, en in het specifieke interactive application security testing (IAST), dragen bij aan de groei van dit segment tot 2021.

Ook de EU General Data Protection Regulation (GDPR), in Nederland ook wel de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) genoemd, zorgt voor nieuwe interesse in security oplossingen. 65% van alle investeringen in data loss prevention tot 2018 wordt volgens Gartner gedreven door de GDPR. Dit geldt volgens het onderzoeksbureau voor investeringen wereldwijd, aangezien niet alleen Europese maar ook multinationals van buiten de Europese Unie aan deze wetgeving zullen moeten voldoen.

Managed security services

Daarnaast voorspelt Gartner dat 40% van alle managed security service (MSS) contracten in 2020 gebundeld zullen zijn met andere security diensten en bredere IT outsourcing projecten. Momenteel is 20% gebundeld.

Tot slot verwacht Gartner dat recent ingevoerde Chinese wetgeving ervoor zal zorgen dat Chinese bedrijven security oplossingen gaan vervangen door Chinese varianten. Dit heeft naar verwachting ook impact op de gemiddeld verkoopprijs van security oplossingen, aangezien Chinese oplossingen over het algemeen competitiever geprijsd zijn dan Amerikaanse varianten. Gartner verwacht dat de security investeringen van eindgebruikers in Azië/Pacific terug zullen lopen van 24% in 2016 naar enkelcijferige groei vanaf 2018.

Lees ook
Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint, Inc. publiceert vandaag het eerste Data Loss Landscape-rapport. Hierin staan resultaten naar aanleiding van onderzoek over hoe huidige Data Loss Prevention (DLP)-aanpakken en dreigingen van binnenuit zich verhouden tot huidige macro-uitdagingen zoals de proliferatie van data, geavanceerde dreigingsactoren en generatieve kunstmatige int1