Fortinet voorziet CISO’s van contextuele informatie over security dreigingen

Fortinet, leverancier van oplossingen voor cyberbeveiliging, introduceert een nieuwe dienst die CISO’s wapent met contextuele informatie over de laatste beveiligingstrends en -risico’s. De FortiGuard Threat Intelligence Service (TIS) helpt hen om wereldwijde bedreigingen voor te blijven en hun organisatie proactief te beschermen tegen een toevloed aan nieuwe bedreigingen.

FortiGuard TIS is een cloud-platform voor het verzamelen en aanleveren van informatie over cyberbedreigingen, zoals metingen en trendgegevens. CISO’s krijgen daarmee direct zicht op het wereldwijde bedreigingslandschap. FortiGuard TIS maakt gebruik van de toonaangevende expertise op het gebied van beveiligingsonderzoek van FortiGuard Labs. Bij dit bedrijfsonderdeel houden meer dan 200 experts van Fortinet zich dagelijks bezig met het analyseren van data die is verzameld via ruim drie miljoen sensoren in alle delen van de wereld.

Branchespecifieke bedreigingsinformatie

Volgens een recente enquête door Forrester onder 342 CISO’s zien de respondenten “het snel veranderende karakter van cyberbedreigingen” als de grootste uitdaging op het gebied van ICT-beveiliging. Het rapport adviseert CISO’s om bedreigingsinformatie te verzamelen die hen inzicht biedt in de technieken die cybercrimininelen hanteren en indicators voor beveiligingsincidenten. Het rapport geeft daarnaast aan dat 78% van alle CISO’s sinds de ingebruikname van een ‘threat intelligence’-platform geen last heeft gehad van beveiligingsincidenten. Door de juiste inzet van bedreigingsinformatie te combineren met een door technologie gestuurde beveiligingsstrategie zijn CISO’s volgens het rapport beter in staat hun organisatie veilig te houden.

FortiGuard TIS is ontwikkeld om CISO’s te voorzien van de bedreigingsinformatie die nodig is om inzicht te verwerven in de laatste cyberbedreigingen. Daarmee kunnen ze de Raad van Bestuur en het managementteam effectief informeren over de beveiligingsrisico’s, hun beveiligingsbudget en -medewerkers gerichter inzetten en proactieve bescherming bieden tegen actuele bedreigingen.

Ingedeeld op prioriteit

De informatie over het actuele wereldwijde bedreigingslandschap wordt op prioriteit ingedeeld, zodat CISO’s direct kunnen zien welk type cyberbedreiging in opmars is. Deze inzichtelijke data kunnen ze voorleggen aan relevante personen binnen de organisatie en gebruiken om hun operationele teams van de juiste instructies te voorzien.

Daarnaast biedt een speciale kill chain-rapportage aanvullende informatie over wereldwijde en sectorspecifieke bedreigingstrends. CISO’s krijgen een overzicht te zien van de meest aangevallen applicaties en de meest actieve malware en botnets per sector. Ook krijgen ze signatures voor intrusion prevention aangereikt. Ze kunnen de laatste trends eenvoudig filteren op sector, bedrijfsomvang of geografische regio.

Inzicht in trends, brandhaarden en ranglijsten

CISO’s kunnen doorklikken naar gedetailleerdere bedreigingsinformatie om zicht te krijgen op trends, brandhaarden en ranglijsten. De integratie met de FortiGuard Encyclopedia biedt hen toegang tot nadere beschrijvingen van bedreigingen, zoals de herkomst, gedragspatronen en herstelmaatregelen.

De informatie over actuele malware en misbruik van kwetsbaarheden in applicaties wordt aangevuld met analyses van huidige bedreigingscampagnes en opkomende bedreigingen door de onderzoekers van FortiGuard Labs. Nader commentaar is te vinden in de blogs van Fortinet, de FortiGuard Threat Landscape Reports die elk kwartaal worden gepubliceerd en de wekelijkse FortiGuard Threat Intelligence Briefs.

Beschikbaarheid

De FortiGuard Threat Intelligence Service van Fortinet is per direct beschikbaar in de vorm van een open bètaversie. U kunt zich hier aanmelden voor FortiGuard Threat Intelligence Service.

FortiGuard Threat Intelligence Service van Fortinet (bron: Fortinet)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *