Rapid7 neemt security orchestrator en automatiseerder Komand over

Rapid7 maakt bekend het Amerikaanse security orchestratie- en automatiseringsbedrijf Komand over te nemen. De technologie van Komand wordt geïntegreerd in het Rapid7 Insight platform, wat volgens Rapid7.

Het Rapid7 Insight platform is een security analytics platform dat volgens Rapid7 security-professionals helpt security risico’s te identificeren, beheren en reduceren. Dit zonder dat professionals allerlei taken hoeven uit te voeren zoals het onderhouden van hardware, bouwen van analytics, uitrollen van software, beheren van honeypots, het uitvoeren van internetbrede scans en het integreren van threat intelligence feeds.

Productiviteit vergroten

Door de technologie van Komand te integreren in het Insight platform wil Rapid7 de productiviteit van professionals vergroten en de tijd die zij nodig hebben om op een security incident te reageren verkorten. Gebruikers kunnen daarnaast geautomatiseerd risico’s identificeren, reageren op incidenten en problemen adresseren.

“We zijn verheugd het Komand team te verwelkomen tot Rapid7. De noodzaak voor goed ontworpen security en IT-automatiseringsoplossingen is acuut. Resources zijn schaars en omgevingen worden steeds complexer, terwijl dreigingen steeds verder toenemen”, aldus Corey Thomas, directeur van CEO van Rapid7. “Security en IT-oplossingen moeten evolueren via context-gedreven automatisering, en cybersecurity- en IT-professionals in staat stellen zich te richten op meer strategische activiteiten.”

Lees ook
De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.