Cisco neemt cloud security bedrijf Observable Networks over

Cisco neemt Observable Networks over. Dit Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in het beveiligen van de volledige IT-infrastructuur, inclusief public cloud omgevingen. Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Observable Networks levert technologie waarmee het gedrag van gebruikers op alle apparaten die met het bedrijfsnetwerk zijn verbonden wordt geanalyseerd. Dit geeft security professionals in real-time inzicht in het gedrag van alle gebruikers, ongeacht of deze op on-premise infrastructuur actief zijn of in de public cloud.

Machine learning

Observable Networks maakt gebruik van cloud-native machine learning technologieën om insider threats en andere dreigingen snel en nauwkeurig op te sporen. De producten van het bedrijf zijn geschikt voor cloud omgevingen en kan eenvoudig worden ingeschakeld voor ondermeer Amazon Web Services en Microsoft Azure.

Cisco wil met behulp van Observable Networks zijn Stealthwatch oplossing uitbreiden naar de cloud en hier mogelijkheden voor schaalbare gedragsanalyse aan toevoegen. De overname ondersteunt de strategische transitie van Cisco naar software-centrische oplossingen.

Security Business Group

Het team van Observable Networks wordt onderdeel van de Security Business Group van Cisco. Deze divisie staat onder leiding van David Ulevitch, oprichter van het eerder door Cisco overgenomen OpenDNS. Cisco verwacht de overname van Observable Networks in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2018 af te ronden.

Meer over
Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.